Одна з співробітниць згорілого кемеровського торгового центру "Зимова вишня" під час пожежі намагалася врятувати телевізор. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Одна з потерпілих у справі трагедії в ТЦ Ксенія Зіміна розповіла про дії персоналу під час НП. Її промова прозвучала під час судового засідання щодо розгляду скарги на арешт обвинуваченого у недбалості пожежного Сергія Геніна.

"Я відштовхнула аніматора, яка бігла вниз по сходах і тягла телевізор", – розповіла Зіміна.

В цей час пожежники, за її словами, "бігали по сторонах і не знали, що робити".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також під час засідання виступила адвокат Олена Кисельова, за словами якої виклик до пожежників надійшов не від відвідувачів центру, а від жителя будинку, розташованого навпроти.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", 25 березня в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово сталася масштабна пожежа, в результаті якої загинули 64 людини.

Нагадаємо, головний державний інспектор з пожежного нагляду МНС Росії Рінат Еникеев заявив, що для того, щоб жертвам жахливого пожежі в ТЦ "Зимова вишня" в Кемерово, який стався у неділю, 25 березня, вдалося врятуватися, їм потрібно було покинути будівлю через п'ять хвилин після початку пожежі.

"Попередні розрахунки показали, що у відвідувачів четвертого поверху для самостійної евакуації при непрацюючих системах протипожежного захисту було всього 5 хвилин 4 секунди", - сказав він.

Саме цього часу вистачило для того, щоб весь четвертий поверх торгового центру, де була знайдена велика частина тіл з 64 загиблих у вогні, заповнився димом.

Зазначимо, про намір створити власну видання заявив житель Кемерово Ігор Востріков, який втратив під час пожежі у "Зимовій вишні" дружину, трьох дітей і сестру.

У соціальній мережі він пояснив це тим, що більшість ЗМІ в його країні занадто далекі від об'єктивності і правди.

"Потрібні фахівці 2-3 людини для створення медійних майданчиків Копірайтер, модератор, контент-менеджер, редактор відео", - написав він, пообіцявши допомогти з житлом у разі необхідності.