У Німеччині будуть судити Андреаса Маурера, лідера німецької партії "Ліві" в регіоні Оснабрюк. Цей німецький депутат відомий також своїми візитами на окуповані Донбас і Крим.

За повідомленнями зарубіжних ЗМІ, перші слухання щодо процесу відбудуться в земельному суді Оснабрюка в понеділок, 23 квітня. Суть справи: кількох політиків Лівої партії звинувачують у фальсифікації місцевих виборів. Один з них – Маурер.

Всього на лаві підсудних опинилися п'ятеро обвинувачених. Четверо з них – політики. Прокуратура вважає, що в ході виборчої кампанії на місцевих виборах в Квакенбрюку влітку 2016 вони значною мірою вплинули на результат.

Зокрема, йдеться про поширену в Німеччині практиці письмового голосування, коли виборець голосує не на дільниці, а відправляє бюлетень поштою. Приводом для розслідування став результат Лівої партії на виборах до міської ради Квакенбрюка, який у кілька разів перевищував середній показник по земельному округу. При цьому переважна більшість голосів було віддано саме шляхом письмового голосування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Було прийнято рішення визнати голоси, подані поштою, недійсними, а також провести повторні вибори.

Маурер критикує український сайт "Миротворець" - відео:

Тим не менше, і на повторних виборах до початку 2017 Ліва партія знову показала високий результат, втративши порівняно з попереднім голосуванням лише кілька процентних пунктів.

Маурера звинувачують ще в п'яти епізодах фальсифікації виборів. Сам політик раніше в інтерв'ю німецьким ЗМІ заперечував свою провину. Один з його аргументів – результат повторного голосування. За словами Маурера, партія проводила нешкідливу агітацію.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Андреас Маурер прибув аннексированный Крим на "вибори" президента Російської Федерації. Глава фракції "Лівої партії" в парламенті німецького міста Квакенбрюк спостерігав там за виборчим процесом.