Постанова Верховного суду Чехії наказує закрити "представництво" так званої "ДНР" Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

"Фейковое "представництво" російської окупаційної адміністрації на Донбасі в чеському р. Острава остаточно ліквідовано. Сьогодні чеська Верховний суд підтвердив минулорічне рішення суду Острави про незаконність діяльності і ліквідації цієї організації", - зазначив український дипломатичний представник.

Як відомо, "Представництво" бойовиків було зареєстровано на околиці промислового міста в дуже депресивному районі, а фактично знаходилося в офісному приміщенні в центрі Острави. Ще одна структура під назвою “Представницький центр Донецької області" зареєстрована в Празі на вулиці Гибернской.

Ініціатором створення цього відділення була Нела Лискова – лідер місцевої антиєвропейською і антиамериканської організації під брендом "народної самооборони". Ця маргінальна структура має виразно проросійські позиції. А сама Лискова була на окупованих росіянами територіях України і навіть викладала в мережу свої фотографії у військовому камуфляжі з нашивками терористичного угруповання "ДНР".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Цікаві факти про Чехії - відео:

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" багато українськіх заробітчан воліють працювати в Чехії. Ця країна приваблює їх як високими зарплатами, так і гарними умовами праці.

За одну годину роботи українським жінкам у Чехії платять до ста, а чоловікам - до 140 гривень. Правда, вихідних дають мало, і працювати доводиться часто довше восьми годин на день.