У столиці радикали продовжують полювати на циган. Після розгрому табору на Лисій горі днями було спалено кілька будинків на Русанівських садах, які тимчасово займали циганські сім'ї. При цьому постраждалі стверджують, що у вогні живцем згоріли четверо дітей. Про це на своїй сторінці у Facebook написала музикант Рита Москалець.

«Вчора мене схопила за руку сивоволоса ромалка зі скляними очима, коли я запитала у неї, де ще були підпали. Повела мене за собою. Показала будинок, в якому живцем згоріли четверо дітей... Вона крикнула мені: «Двоє з цих дітей були моїми!».

Будинок, в якому жила ще одна циганка, підпалили, коли вона і дві її дочки знаходилися всередині. Жінка швидко вибігла з будинку, залишивши всі свої гроші і документи, щоб врятувати дітей і себе. Постраждалі кажуть, що поліція відреагувала так, ніби підпали їх взагалі не хвилюють.

Роми вважають, що підпалами займаються невідомі люди і роблять це на грунті етнічної ненависті. Однак у них ще є припущення, що підпали вигідні "Київавтодору" для продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. У першу чергу під відселення потрапили будови на 25-й і 26-й лініях, як раз там, де розташовано більшість ромських будинків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Журналісти видання "Факти" звернулися за коментарем в поліцію. Незважаючи на те, що підпал, як випливає з повідомлень в соцмережах, стався ще в понеділок, правоохоронці заявили: у них немає відомостей про загибель дітей. Заяв ніхто не писав.

Про те, що підпал був насправді, підтвердили в молодіжної організації "Немезида". У своїй групі в Facebook вони самі виклали повідомлення, в якому хваляться, що дійсно палили будинки на Русанівських садах.

"Приєднуємося до "флеш-мобу" від С14 по боротьбі з циганськими паразитами в Києві. Днями наші активісти відвідали циганський табір, який розташувався на Русанівських садах, звідки кілька років тому мешканці були виселені для побудови стратегічного мосту, кошти на проект якого були благополучно вкрадені і будівництво призупинено. Компенсацію людям, звичайно ж, виплатили, але посеред дачного селища окопалися циганські шкідники, які протягом кількох років тероризують місцеве населення. Щоб сприяти їх якнайшвидшому виселенню з Русанівських садів, ми підпалили кілька обжитих циганами будинків. Також під час рейду були змушені "пригостити" одного з циган перцевим балончиком. Але це ще не кінець. Ми обов'язково сюди наведаемся повторно", - йдеться в повідомленні спільноти "Немезида".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українці гостро відреагували на циганський погром в Києві.