На даний момент в Україні немає можливості для прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, вважає прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, уряд підрахував необхідну для життя простих українців суму. І наразі збільшувати мінімальну зарплату немає необхідності.

Прем'єр-міністр підтвердив, що українцям не варто очікувати підвищення мінімальної заробітної плати. За його словами, поки що немає можливості прийняти відповідне рішення.

"У чому питання підвищення мінімалки? Мінімалка залежить від розвитку національної економіки, вона повинна бути посильною для роботодавців. Крім того, вона тягне за собою і бюджетні витрати. Це все повинно бути збалансованим. 3,2 тис. грн - це був наш чіткий розрахунок. Тому будемо йти далі. І як економіка буде реагувати, так ми і будемо рухатися далі", - розповів глава уряду в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

У той же час від додав, що не проти, щоб мінімальна і галузева зарплати українців росли. Прем'єр особливо наголосив, що середня зарплата в Україні може досягти 10 000 гривень. При цьому не важливо, підніметься мінімалка до раніше обіцяних урядом 4200 грн чи ні.

Про те, що мінімальна зарплата в Україні може піднятися до 4200 грн в місяць раніше заявляв український президент Петро Порошенко. Однак після цієї гучної заяви в Мінфіні, спираючись на власні підрахунки, попередили, що в бюджеті немає достатньої кількості коштів для реалізації цього кроку.

"Оперативні дані держскарбниці за підсумками 1 кварталу 2018 року свідчать про те, що ми не можемо підняти мінімальну зарплату", - коментував раніше заступник міністра фінансів України Сергій Марченко.

Дивіться: мінімалку в 4100 влада обіцяла вже давно

Як повідомляв портал "Знай.ua", у зв'язку з відсутністю грошей у державній казні підвищення мінімальної зарплати в Україні до 4200 грн відкладається на невизначений період.

За даними, які наводить Міністерство фінансів, у першому кварталі 2018 року український держбюджет недоотримав більше шести мільярдів гривень. Незважаючи на те, що прийнятий на поточний рік Закон про державний бюджет передбачає підвищення мінімальної зарплати до 4200 гривень, на таку дію в уряду банально не вистарчає грошей.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще