В порушенні санкцій Євросоюзу підозрюються відразу кілька голландських компаній, які беруть участь в будівництві Керченського моста на анексованому українському півострові Крим.

Про це повідомляють місцеві журналісти з посиланням на правоохоронців.

Так, в Генеральній прокуратурі Нідерландів уточнили, що зараз під слідством знаходиться відразу сім компаній, які підозрюються в наданні російській стороні спеціальних пристроїв для забивання паль Керченського моста.

Раніше правоохоронці уточнювали, що під слідством знаходилися дві компанії. Трохи пізніше їх кількість було збільшено до п'яти.

Нагадаємо, в окупованому Росією Криму зіткнулися з черговою проблемою - не встигають добудувати Кримський міст. Окупанти не зможуть здати міст в термін, а роботи із забезпечення безпеки Кримського моста перенесені на 1 грудня 2019 року.

Також перенесено термін завершення робіт із забезпечення безпеки автомобільних підходів до мосту з боку Керчі та Тамані з 30 квітня на 30 вересня.

Крім того, навколо споруджуваного бойовиками Керченського моста розгорівся новий скандал. Про це повідомив народний депутат, координатор групи "Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. Нардеп зазначає, що проектувальники автомобільної частини "Керченського моста", не мають повної впевненості у його надійності і категорично наполягають на необхідності проведення відповідних випробувань.

Как сообщал портал "Знай.ua", Керченський міст буде небезпечний з першого дня його відкриття, адже він будується на рухомих тектонічних плитах, а про небезпеку будівництва на цій ділянці попереджали всі міжнародні експерти ще в радянські часи.

В Україні підрахували катастрофічні збитки від будівництва Керченського моста. міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що втрати країни від будівництва і подальшого введення в експлуатацію Керченського моста, перекинутого Росією через протоку, щоб з'єднати материкову частину РФ і окупований нею Крим, обчислюються десятками мільйонів гривень.