Марсохід Curiosity передав вченим дані, які створили парадокс в теорії про існування води на Червоній планеті.

Як повідомляє NASA, марсохід передав вченим дані про склад так званих "озерних відкладень" в кратері Гейла. Раніше вчені припускали, що на Марсі в давнину була велика кількість води - на це вказувало те, що Сонце раніше давало в три раз менше тепла, ніж на даний момент, а атмосфера повинна була створювати дуже сильний парниковий ефект, щоб утримати рідину.

Читайте також: Елон Маск хоче "зігріти" Марс, скинувши термоядерну бомбу

Марсохід відправив відомості про те, що в "озерних відкладеннях" немає карбонатів - тобто, парникового ефекту на Червоній планеті не могло виникнути. Таким чином, вчені виявилися в парадоксальному стані - з одного боку, у них є докази наявності озер на Марсі, а з іншого - вони не можуть уявити собі атмосферу, яка могла б створювати парниковий ефект.

Знай.ua зазначає, що раніше теорія про наявність води в "озерних відкладеннях" вважалася провідною серед наукової спільноти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще