Вже в наступну неділю, 13 травня в Україні відзначатимуть День матері. Незважаючи на те, що в Україні дата цього свята щороку різна, в 2018 році дата збігається з міжнародною.

Історія Дня матері

Офіційно в Україні почали відзначати це свято з 1999 року. Історія Дня матері бере свій початок в США, де його на державному рівні святкують ще з далекого 1914 року.

А вперше публічно це свято було підтримано відомою американською пацифісткою Джулією Уорд Хоув у 1872 році. День матері за версією Джулії Уорд – день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Концепція Джулії Уорд не знайшла широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах.

Привітання з Днем матері

День матері – добре свято, коли можна нагадати найдорожчій людині про те, що ви її любите, поважаєте і цінуєте. Традиційно в цей день діти намагаються відвідати рідний дім і провести час із мамою.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У деяких країнах — наприклад, в США та Австралії — на День матері приколюють до одягу квітку гвоздики. Кольорова гвоздика означає, що мама ще жива, а біла — що її вже немає на цьому світі.

В це свято діти традиційно дарують листівки та вироби, зроблені своїми руками, присвячують мамам вірші, співають пісні або готують сніданки. Старші люди можуть дарувати своїм мамам що-завгодно, ще є час підготуватися. І все ж, найголовніше в цей день це ваша увага і турбота. Головне, щоб подарунки були від серця і з добрими намірами.

А якщо немає можливості побачитися наживо, навіть телефонний або відеодзвінок стане справжнім подарунком для мами. Не забувай: мама у тебе одна, а час швидкоплинний.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що свято День матері в Україні не вважається державним, тому офіційного вихідного в цю дату немає. Однак даний факт не заважає українцям висловлювати слова вдячності матерям і дарувати квіти і подарунки.

Безумовно, це свято – одне з самих зворушливих свят, тому що кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.