Єгипетські власті припинили пошуки потайної кімнати в гробниці стародавнього царя Тутанхамона і відмовилася визнати її існування. Про це повідомило видання BBC News.

Раніше чиновники заявляли з 90-відсотковою впевненістю про існування таємної кімнати. Згідно з однією з гіпотез, це могла бути гробниця цариці Нефертіті, ймовірно, матері Тутанхамона.

Нагадаємо, що пошуки почалися в 2016 році після дослідження британського археолога Ніколаса Рівза. Він вивчив знімки гробниці і він був упевнений, що виявив сліди існування проходу, захованого під штукатуркою. Він виклав подробиці у книзі "Поховання Нефертіті".

Відомо, що останки цариці Нефертіті досі не виявлено. Вона була дружиною фараона Ехнатона і, завдяки своєму скульптурного портрета, залишається найбільш пізнаваною жінкою Стародавнього Єгипту. Нефертіті, ймовірно правила країною в період між смертю свого чоловіка і повноліттям сина.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Фахівці з Туринського університету провели повторне сканування гробниці Тутанхамона і не виявили слідів, що вказують на секретні приміщення. Влада Єгипту визнала результат їх роботи і відмовилася від подальших пошуків.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що в недавньому інтерв'ю уфолог на ім'я Ной, який стверджує, що він є справжнім мандрівником у часі, зробив сенсаційну заяву. За його словами, інопланетяни прибудуть на Землю в 2030 році і стануть союзниками з Сполученими Штатами Америки.

Американські журналісти запитали Ноя про ймовірність співпраці Білого дому з інопланетними цивілізаціями, на що "людина з майбутнього" відповів: "Так, у 2030 році інопланетяни є союзниками практично всього світу, за винятком деяких релігій. В першу чергу, гуманоїди вийдуть на контакт саме з Сполученими Штатами Америки.

Також в інтерв'ю Ної зізнався, що в 2020 році Дональд Трам буде повторно балотуватися на пост президента США і знову переможе у виборах. При цьому конкуренткою Трампа в президентських перегонах стане молода онука Мартіна Лютера Кінга – Іоланда Рене.