Співробітникам департаменту охорони природи Нової Зеландії і волонтерам вдалося повернути назад в океан близько сотні круглоголових китів, які викинулися на берег бухти Голден-Бей на острові Південний.

Як повідомляє ВВС, Ендрю Ламасон, який представляє місцевий департамент охорони природи, операція з порятунку тварин пройшла досить успішно, але складнощів уникнути не вдалося. Він зазначив, що завдяки припливу близько сотні тварин вдалося відправити назад в море.

Читайте також: На Нову Зеландію нахлинула друга хвиля суїциду китів

"Будемо сподіватися, що нова зграя китів відведе їх на глибину. Але все ж є ймовірність, що деякі з тварин спробують повернутися", - побоюється Ламасон.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що у ссавців, ймовірно, у лідера, за яким слід вся зграя, стався збій акустичної системи. Причиною цього можуть бути гідроакустичні удари при дослідженні шельфу, а також сонари військових субмарин.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще