Китайська компанія Xiaomi анонсувала перший смартфон для селфі Redmi S2.

Новинка доступна в рожево-лілових, золотистому і сріблястому кольорах. Redmi S2 оснастили 5,99-дюймовим дисплеєм HD. Співвідношення сторін - 18: 9. пристрій працює на восьмиядерном процесорі Qualcomm Snapdragon 625. Оперативна пам'ять всього лише 3 Гб або 4 ГБ. Вбудована - 32 ГБ або 64 ГБ. Є роз'єм для картки microSD, для розширення пам'яті при необхідності.

Також Redmi S2 оснастили подвійний основною камерою 12 Мп і 5 Мп. Фронтальна камера — 16 Мп. Модуль використовує штучний інтелект для програмного розмиття фону в портретному режимі. При поганому освітленні камера об'єднує чотири пікселя в один великий піксель з еквівалентним розміром 2 мкм. Це підвищує якість фото.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вартість пристрою становить 156 доларів за версію 3 ГБ + 32 ГБ. Комплектація 4 ГБ + 64 ГБ коштує 204 доларів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що в середині минулого місяця США заборонила американським компаніям поставляти комплектуючі для ZTE до 2025 року. Це стосується і процесорів, що використовуються в смартфонах компанії, і навіть сервісів Google.

На початку травня глави США заборонили продаж техніки ZTE американським військовим за певного ризику.

В результаті заборони основні операційні дії компанії припинені.

На цьому тлі компанія припинила продажі своїх пристроїв на невизначений термін. Всі смартфони були виведені з продажу на Taobao від Alibaba Group - найбільшому ринку китаю і кореї, а також закрився онлайн-магазин ZTE.

Китайська редакція Nikkei Asian Review повідомляє, що деякі китайські оператори продовжують продавати смартфони ZTE, але їх залишилося вже дуже мало, оскільки виробництво нових гаджетів зупинилося.

Мабуть, компанія втратила доступ до частини своєї ланцюжка поставок, що базується в США. У списку американських розробок входять чіпи Snapdragon від Qualcomm, а також ліцензію, що дозволяє встановити Android.