У середу, 9 травня, в селищі Рудне Залізничного району Львівської області невідомі спалили табір ромів.

Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.



Пожежа знищила практично все майно ромів, а самим мешканцям табору довелося рятуватися втечею.

Омбудсмен направила запит до керівництва правоохоронців у Львівській області та попросила відреагувати на напад, а також забезпечити публічну безпеку і порядок у Рудному.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще


"Викликає стурбованість Уповноваженого з прав людини продовження тенденції до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості по відношенню до представників ромського національної меншини... Такі прояви ксенофобії потребують особливої ​​уваги з боку правоохоронних органів, зокрема, більш ретельного розслідування, а також вжиття заходів превентивного характеру по недопущення таких випадків у майбутньому", - заявила Людмила Денисова.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що столичні радикали продовжують полювати на циган. Після розгрому табору на Лисій горі днями було спалено кілька будинків на Русанівських садах, які тимчасово займали сім'ї представників ромської національності. Як стверджують постраждалі, у вогні під час спалення наметового містечка, згоріло четверо дітей. А поліція при цьому бездіє.

Дивіться: розгін ромського табору на Лисій горі

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", поліція Києва розпочала два кримінальні провадження після публікації відео розгрому табору ромів на Лисій горі в столиці, який стався в суботу, 21 квітня. Поліція почала діяти після публікацій у ЗМІ та відео на YouTube.

На відеороликах, які спливли в мережі видно, як група молодих людей, деякі з яких у балаклавах, біжать за циганами, серед яких були жінки і діти. Хлопці в балаклавах кидають у бік ромів камені, деякі з членів організації с14 підбігають до ромів і розпилюють в їх бік сльозогінний газ. На відео чути, як жінки кричать "міліція!".