Подивившись правді у вічі, можна впевнено сказати – не так багато українців можуть собі дозволити придбати новеньке авто. Найчастіше обирають вживані – і дешевше, і кілька років ще поїздить точно. Втім, дуже часто продавці намагаються обдурити довірливих клієнтів і підсунути їм "корито" замість авто.

Скручують пробіг

Вважається, що середньостатистичний легковий автомобіль проїжджає в рік близько 20-30 тисяч кілометрів: саме на такий показник потрібно орієнтуватися. В більшу, або меншу сторону коливання можуть бути, але незначні. Іншими словами, якщо ви вибираєте, наприклад, трирічну машину, на її одометрі цілком логічно будуть виглядати 60-90 тисяч кілометрів.

Але іноді ви виявите на одометрі 100-150 тисяч кілометрів пробігу замість адекватних 200-300 тисяч. Такі продати дуже складно, вони втрачають довіру в очах майбутнього власника незалежно від реального технічного стану. Чим і користуються охочі до легких грошенят.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Перевірка пробігу

Відповідально підійдіть до зовнішнього огляду машини і процесу комп'ютерної діагностики, зверніть увагу на сам одометр Механічний датчик являє собою набір барабанів з цифрами - всі вони повинні бути збудовані в одну лінію без перекосів.

Нерівне розташування барабанів - ознака грубого втручання, так само як і пошкоджений корпус приладової панелі, сліди від'єднання троса датчика швидкості від коробки передач. Ознаки відкручування кріпильних елементів і нестиковки дати випуску приладової панелі з роком виробництва самого автомобіля також повинні насторожити покупця.

Інші ознаки обману

Скло

Затерте лобове або заднє скло (на автомобілях з склоочисником ззаду) - ознака тривалої експлуатації транспортного засобу (від 5 до 6 років)

Оптика

Пластикові фари і павутиння, або скляні, але з мітками – видають справжній вік машини.

Шини

Зверніть увагу на літні шини автомобіля: заводські покришки служать зазвичай не менше трьох-чотирьох сезонів, а нова гума на майже новій – недобрий знак.

Двері

По черзі відкрийте кожну із них, перевірте всі механізми замків, петлі та люфти. Якщо двері провисли, або замки зношені, відмовтеся від покупки.

Гальмівні диски і барабани

Якщо зазначений пробіг, наприклад, в 40 тис. км, а гальмівні диски або барабани нові, швидше за все, вас хочуть обдурити.

Салон

Насторожити повинно витерте і вицвіле кермо, потерта тканина оббивки крісел або тріснута шкіра.Зверніть увагу на люфт в замку запалювання, стан кнопок склопідйомників.

Ремені безпеки

На пластиці навколо ременя можуть з'являтися порізи і потертості - ознака тривалої експлуатації машини.

Дивіться: Як і де придбати авто у чотири рази дешевше?

Як повідомляв портал "Знай.ua", оприлюднено список головних помилок при ремонті машин.