У неділю, 13 травня, будуть діяти офіційні курси іноземних валют, установлені Національним банком України (НБУ) у п'ятницю. Так, курс гривні зміцнили на рівні 26,19 за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора.

Курс валют на сьогодні

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

2619,2160 гривень за 100 доларів;

3111,1048 гривень за 100 євро;

4,1892 за 10 російських рублів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таким чином, курс долара, в порівнянні з банківськими даними 10 травня, впав у ціні на 2 копійки. Крім того, курс євро стало менше ще на одну копійку. Вартість 10 російських рублів збільшилася на 2 копійки. Як відомо, російський рубль упав до рівня 2016 року після введення нових американських санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що порядок організації обігу готівкою та проведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, вніс Нацбанк України.

Відповідний порядок зафіксовано у Положенні про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, затвердженому постановою НБУ №51 від 5 травня.

Також у Нацбанку розповіли, що документ був розроблений з метою вдосконалення організації готівкового обігу і ведення касових операцій у банківській системі в особливий період. У зв'язку з централізацією і виключенням із структури Нацбанку територіальних управлінь, постанова унормовує дії представників регулятора в регіонах в особливий період, а також порядок роботи в цей період відділів грошового обігу департаменту.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що НБУ 27 квітня 2018 року ввів в обіг монети номінальною вартістю 1 та 2 гривні. Ці монети будуть в обігу разом із монетами номіналом 1 гривня старого зразка і банкнотами номіналами 1 і 2 гривні попередніх років виготовлення.

Директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко зазначив, що обігові монети номіналом 1 та 2 гривні є дійсним платіжним засобом на території України. У той же час Національний банк припиняє друкувати банкноти номіналом 1 та 2 гривні.