У Лісабоні (Португалія) нарешті завершили підрахунок голосів на пісенному конкурсі "Євробачення 2018".

За його результатами, перемогу присудили представниці Ізраїлю,Нетті Барзілай. Тобто наступного року саме її країна проведе "Євробачення 2019".

Дивіться: перемога Ізраїлю на Євробаченні 2018

Winner of the Eurovision Song Contest 2018 is Netta with "Toy"

The Winner of the 2018 #Eurovision Song Contest is ISRAEL! #ESC2018 #AllAboard

Posted by Eurovision Song Contest on Saturday, 12 May 2018

Крім глядачів та професійного журі, які приймають рішення про те, хто переможе на конкурсі , композитори, преса і коментатори також присуджують додаткові призи: нагороду Марселя Безенсона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приз композиторів. Нагорода за кращу композицію з особливою увагою до оригінальності і національної ідентичності в музиці і ліриці: гурт EQUINOX з Болгарії з піснею "Bones".

Цього року Болгарія, Франція і Кіпр виграли призи.

Вибір преси. Вручається кращій пісні відповідно до колективного голосуванням акредитованої преси: дует з Франції Madame Monsieur з піснею "Mercy".

Приз за артистизм. Вручається за кращий виступ, яке вибирають коментатори з усіх країн: виграла фаворитка букмекерів Єлени Фурейра, яка представляє Кіпр з піснею "Fuego".

Як відомо, всі країни-учасниці мали змогу віддати по 12 балів за того чи іншого представника, але голосувати за свого було заборонено. Згадаємо найяскравіші моменти шоу разом:

Україна на Євробаченні

По закінченню Національного відбору на адресу Melovin посипалося чимало критики – з боку колег по сцені, або й звичайних "хейтерів"- мовляв, вибрали не того, і країну очікує провал на конкурсі. Але впертий одесит таки вирвався до фіналу, та ще й під першим номером його відкривав, чому був дуже радий. Змінювати у своєму виступі нічого не захотів.

Сам неодноразово пояснював: не варто псувати те "що і так добре виглядає", краще його модернізувати. Так і сталося. Якщо спочатку у візитці сюжет базувався на роялі, вогні та вбивчій красі моделі, то тепер додалася ще й труна.

Для артиста вона наділена неабияким значенням. Творці номеру пояснювали – у такий спосіб хотіли проявити всі сторони Melovin, особливо розкрити його найкращі якості. Відомо, що зі школи Костю Бочарова мало хто розумів, часто критикували за надмірний потяг до творчості, а тонка натура не могла без музики. І він знайшов вихід.

Просто просив ключі від актового залу і там, в компанії музичного інструменту, замикався в собі. Все повторили і на "Євробаченні" – співак повстав ніби з імпровізованої труни, зміг іти далі і навіть грати із вогнем. До слова, вогонь на сцені то аж ніяк не бутафорія, він справжній. А на висоті, де встановили рояль, навіть дихати не так вже й просто, не те що співати. Але судячи з усього, жертви були варті зусиль.

Дивіться: Melovin відкрив "Євробачення 2018"

Я – Дракула?

Не обійшлося й без кумедних інцидентів. Нашого артиста хлібом не годуй, а дай пожартувати. Всім відомо, що його дуже часто порівнюють із Дракулою. Коли почув незручні питання від іноземних журналістів, у відповідь просто вкусив ведучу – мабуть, аби не надто сумнівалися в легенді. Дівчина такого повороту точно не очікувала, але шию таки не прибрала.

Головна "курочка" конкурсу

25-річна Нетта була обрана представником своєї країни на Євробаченні-2018 на відбірковому конкурсі "Нова зірка". Аудіозапис конкурсної композиції потрапив у мережу достроково. Однак це принесло артистці ще більше популярності. Кліп на пісню "Тоу" за кілька днів набрав понад 7 мільйонів переглядів.

Ця дівчина любить добряче попоїсти, поважає українські вареники і просто в захваті від Сердючки – навіть привіти їй передає на весь світ, так симпатизує виконавиці. Данилко в боргу не лишився і за кілька днів до конкурсу також надіслав їй відеолиста.

Дивіться: Нетта Барзілай, Ізраїль. Фінал "Євробачення 2018"

Не перший, але гучний скандал

Британська співачка SuRie, яка виступала під номером 5 із композицією Storm "нарвалася" на шаленого фаната. Чи то він на неї, точно невідомо. Але охороні довелося добряче попітніти. Дехто відзначив, що її номер не відрізняється яскравістю. Мабуть, "виправити" ситуацію вирішив пранкери - в якийсь момент чоловік вирвався на сцену, з силою відібрав мікрофон і спробував почати співати.

Але він пробув там всього лічені секунди: мікрофон повернули, а у підсумку журі прийняло рішення дозволити співачці виступити ще раз - в самому кінці конкурсу, після представників Італії.

Дивіться: фінал "Євробачення 2018", у британської співачки відібрали мікрофон

Євробачення 2018, фінал у фотографіях

Як повідомляв портал "Знай.ua", Melovin феєрично відкрив гранд-фінал "Євробачення 2018".