Один з ветеранів АТО, під час церемонії вручення нагород Invictus Games, не захотів обмінятися рукостисканням з президентом України Петром Порошенком.

Так, відеозапис інциденту, який стався в суботу, 12 травня, на своїй сторінці в Facebook розмістила організація "Національний корпус".

Ветеран "Азова" не потиснув руку Порошенку на врученні нагород Invictus Games, – йдеться у підписі до відео.

На кадрах видно, як ветеран приймає медаль, але демонстративно обходить Порошенка, проігнорувавши навіть його поплескування по плечу. Відомо, що ветерана "Азова" звуть Олег Толмачов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як пояснив сам ветеран його обурило те, що під час своєї промови Порошенко хвалився, що буде ініціювати створення окремого міністерства допомоги ветеранам та учасникам бойових дій, хоча повинен був зробити це ще 4 роки тому з початком війни на Донбасі.

"Обурило те, що Порошенко хвалився тим, що ініціює створення окремого міністерства допомоги ветеранам та учасникам бойових дій. Хоча війна триває вже 4 роки, і президент повинен був це зробити набагато раніше. Також не сподобалося те, що він розповів про свій візит до Німеччини, який був недоречний", – цитують Толмачова на Facebook-сторінці організації "Національний корпус – Черкащина".

Як повідомляв портал "Знай.uа" співробітники патрульної поліції в Києві затримали ветерана АТО без вагомих причин, приписавши йому підозру у вчиненні кримінального злочину.

Цю інформацію повідомив сам затриманий на своїй сторінці в Facebook. Так, Олексій Забава (Тім Лінукс) розповів, що в 50 метрах від будинку його зупинили на автомобілі.

"Патрульна машина їхала в темний час доби без світла та проблискових маячків. Не пояснивши причин зупинки, попросили відкрити багажник, я відмовився і попросив скласти протокол обшуку" і запросити двох понятих. Потім була довга розмова, в результаті мене затримали за підозрою у вчиненні кримінального злочину", одягнули наручники, які не мають права одягати на інвалідів, поставили на коліна, заштовхали в патрульну машину і насильно доставили в управління поліції...", - говорить Забава.

За словами затриманого, виявилося, що такі дії були викликані лише встановленням особи через дрібну крадіжку в районі.