Росіянин Ігор Востріков, який втратив родину під час пожежі в торговельному центрі "Зимова вишня" (Кемерово), візьме участь в праймеріз прокремлівської політичної партії "Єдина Росія" і буде балотуватися на на виборах до обласної ради депутатів.

Востріков і політика

Ці дані нещодавно підтвердив заступник керівника виконкому партії в регіоні Степан Дубков:

"Ігор Востріков - учасник попереднього голосування для визначення кандидатів від" Єдиної Росії ". Вчора закінчився термін подачі заявок від охочих взяти участь в попередньому голосуванні від партії 3 червня", - уточнив він.

Фото: Ігор Востріков

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При цьому сам Востріков ситуацію коментувати категорично відмовився.

Дивіться: Востріков звернувся до Путіна

Пожежа в "Зимовій вишні" (Кемерово)

Як відомо, ТЦ "Зимова вишня" загорівся 25 березня. На той час у будівлі не працювали аварійні виходи і система оповіщення. Загинули 60 осіб, більшість з них - діти. Слідство розглядає кілька версій події, в тому числі підпал і несправність електропроводки. У справі арештовано вісім осіб.

За словами Вострікова, під час пожежі загинули його дружина, троє дітей і сестра. Кемеровчанін став один з організаторів мітингу, який пройшов біля будівлі місцевої адміністрації через кілька днів після пожежі.

Фото: пожежа в Кемерово

Під час акції віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивільов звинуватив чоловіка в спробі піару.

"Молодий чоловіче, ви що, попіаритися на горі хочете?" - сказав йому чиновник.

Згодом Востріков зайнявся пошуком речей загиблих та відновлював частково втрачені дані, але не минуло й кілька тижнів, як почав записувати суперечливі звернення. Наприклад, закликав росіян "не бойкотувати владу", мовляв, у всьому винні пожежні, а президент Володимир Путін та мер міста взагалі ні до чого.

Дивіться: Востріков показав, що відбувалося в ТЦ під час пожежі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі опублікували повний список жертв трагедії у Кемерово.