Авокадо переплюнув всіх – фрукти, овочі і навіть трохи горіхи. Як цій зеленій «груші» з невиразним смаком і запахом вдалося потрапити в топ найпопулярніших продуктів світу?

Авокадо – це неймовірно корисний фрукт. Він дуже ситний і смачний і доречний в будь-якій дієті – худіючого, спортсмена, сердечника. Це чи не основна складова вегетаріанського меню. У 100 грамах авокадо помістилося всього лише 250 калорій.
Фрукт не містить цукру і шкідливих жирів і ідеально підходить для будь-якої дієти. Більш того, він здатний розщеплювати надлишок холестерину в крові. У авокадо калію навіть більше, ніж у банані, а це важливо для судин і серця. Багатий набір вітамінів і мікроелементів підніс авокадо до звання омолоджуючого фрукта.
Ну а в Мексиці, на батьківщині авокадо, фрукт використовують і як відмінний афродизіак. Як бачите, в ньому так багато плюсів, що уникнути популярності у нього не було шансів. Про це також говорять майже 10 мільйонів фото з хештегом #avocado в соціальній мережі Instagram.
Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що нещодавно вчені, після недавніх досліджень, назвали список фруктів, які набагато корисніше їсти з кісточками. Інформація про це з'явилася в тематичних виданнях. Виявляється, що кісточки, які містяться в цитрусових фруктах, здатні відновлювати тонус людського організму, а також знімати головний біль.

Кісточки всередині оливок містять спеціальні речовини, які виводять токсини, покращують травлення, полегшують симптоми астми і сприятливо впливають на відновлення нервової системи. Також варто їсти кісточки винограду разом з самими ягодами. Справа в тому, що вони добре впливають на стан шкіри, роблячи її більш гладкою та еластичною.

Всупереч загальноприйнятій думці, під час вживання в їжу кавуна кісточки також не варто викидати. Це заняття не тільки для багатьох нудне, але воно також позбавляє організм корисного ефекту. Справа в тому, що містяться в ньому речовини зменшують рівень цукру в крові.