Школа комп'ютерних наук при Університеті Карнегі Меллон пропонує першу в світі ступінь бакалавра в області штучного інтелекту.

Починаючи з осені 2018 року розташована в Піттсбурзі (штат Пенсільванія, США) Школа комп'ютерних наук Університету Карнегі Меллон (Carnegie Mellon University, CMU) запропонує студентам ступінь бакалавра в області штучного інтелекту. Така програма вводиться вперше, пише TNW.

Багато експертів відзначають брак кваліфікованих кадрів, які могли б заповнити всі вакансії, запропоновані технологічними компаніями у сфері штучного інтелекту. Університетський курс має це виправити, збільшивши кількість фахівців по всьому світу.

Як розповів директор нової програми, професор робототехніки та інформатики Рід Сіммонс (Brian Simmons), це допоможе студентам якісно підготуватися до аспірантури в області штучного інтелекту і суміжних дисциплін, таких, як машинне навчання, робототехніка і мовні технології. На курсі буде приділятися особливу увагу вивченню математики, статистики та інформатики, тобто все те, що стосується ШІ, включаючи символічними і імовірнісними міркуваннями, пошуком і плануванням, графічними моделями, робототехнікою, комп'ютерним зором, мовою розуміння та взаємодії між людиною і ІІ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У програму щорічно буде прийматися лише 30-35 студентів, а навчання триватиме чотири роки.

Нагадаємо, що смартфони від китайської компанії Xiaomi найближчим часом зможуть позмагатися з пропозиціями від інших компаній за якістю зйомки. Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь повідомив, що корпорація бере курс на поліпшення камер в своїх телефонах.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що в 2018 році Apple, за чутками, представить три моделі iPhone, одна з яких буде недорогий. Аналітик компанії Rosenblatt Джун Жанг повідомив, які кольори корпусу будуть в цій моделі.