Сезон відпусток не за горами і більшість українців вже планують поїздки. Втім, для родин із дітьми відпочинок інакший, ніж приміром, для студентів чи простих любителів екстриму. Тут потрібно думати вже не тільки про себе, а й передбачити багато чого.

Як нормально провести тиждень-другий на морі, чи у бабусі на дачі, якщо малечу немає куди подіти, розповіла в ефірі "Знай.ua" кандидат медичних наук, лікар-педіатр вищої категорії Анна Гнилоскуренко.

Відпочинок без нервів

З якого віку найкраще возити дітей до моря? Адже ризики не виключені, всі мами це добре знають. Експерт заспокоює: при правильному підході, можна їздити із найменшими:

"Знайомити дитину з морем можна з любого віку. Важлива адаптація, тривалість перебування. На жаль, ми всі хочемо багато працювати і швидко відпочивати, але для дітей, що менші діти, тим довший період їм потрібен, особливо, якщо змінюємо клімат. Для користі організму – три тижні, мінімум 20 днів", - пояснила лікар.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Втім, це ситуація ідеальна – часто родина не може собі це дозволити через певні причини: не відпускають з роботи, наприклад. Тому обмежуються зазвичай стандартними путівками, на 7-10 днів. Як бути тоді?

Рекомендації батькам

"Якщо у дитини немає хронічних захворювань, котрі можуть погіршитися за час перебування на відпочинку, додаткових аналізів не треба. Якщо дитину контролює профільний спеціаліст, такий короткий період адаптації, дальній переліт – бажано отримати дозвіл у лікаря", - зазначає Гнилоскуренко.

Ще одне, не менш важливе питання: харчування і режим. На морі стільки смаколиків, які ви не часто купуєте дітям. Екзотичні фрукти чи соки, солодощі та напої, все це може стати випробовуванням для організму.

"Найголовніше – пам'ятати принцип поступового введення нових продуктів. Точно так само, як вводимо малечі прикорм", - підсумувала педіатр.

Дивіться: Відпочинок з дитиною, лікар Анна Гнилоскуренко в гостях у "Знай.ua"

Як повідомляв портал "Знай.ua", оприлюднений повний перелік дешевих курортів за кордоном, які підійдуть для відпустки українцям.