Голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар «обурена тим, що журналісти висвітлюють інформацію про поданий проти неї депутатом Німченко позові про перевищення службових повноважень та втручання в роботу правоохоронців. Про це голова комітету написала на своїй сторінці в Facebook.

«Вперто доносять теза про те, що голова комітету має право ставити запитання правоохоронців про швидкому розслідуванні перешкоджання журналістам робити свою роботу», — заявила Вона.

Звертаючись до генерального продюсера NewsOne Василю Голованову, голова Комітету з питань свободи слова ображено написала наступне:

«Цікаво, якщо б це стосувалося не Михайла Ткача, а каналу NewsOne, такі питання на комітеті до МВС і прокуратурі теж викликали б таке освітлення? Я розумію, що влада власників давно тяжіє не лише над журналістською солідарністю, але і над здоровою логікою...».

Нагадаємо, що на 30 травня призначено судове засідання за фактом втручання Вікторії Сюмар, голови Комітету зі свободи слова, у діяльність правоохоронних органів, позов подав народний депутат Василь Німченко.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Коментуючи дану подію, народний депутат Василь Німченко сказав, що в позові вимагає припинити протизаконні дії Вікторії Сюмар, яка, відкрито вимагала від правоохоронців вчиняти певні слідчі дії і досягати бажаного Сюмар результату розслідування.

Голова Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко в прямому ефірі телеканалу «5 канал» заявив, що буде чинити адміністративний тиск на телеканал NewsOne і домагатися закриття.