У Шевченківському районі Києва 16 травня поліція затримала банду квартирних злодіїв. Їх спіймали на вул. Довнар-Запольського. Відомо, що тільки за один день зловмисники обікрали декілька квартир, повідомили в Facebook на сторінці "Київ Оперативний"

"Співробітники поліції затримали квартирних злодіїв-іноземців. Вони тільки за сьогодні п'ять квартир "обнесли". На місці працює слідчо-оперативна група", ― розповіли очевидці.

На відео видно, як біля відкритої машини обличчям вниз на асфальті лежать двоє чоловіків.

Варто відзначити, що раніше киян попередили про хвилю квартирних крадіжок. У Києві з початком сезону відпусток традиційно збільшується кількість квартирних крадіжок. Щоб убезпечити свій будинок від нальоту зловмисників, варто дотримуватися простих правил.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Перед крадіжкою злодії часто проводять "розвідку", щоб переконатися, що в квартирі нікого не буде. Не розповідайте малознайомим людям про свої тривалі чи короткострокові поїздки, радять на сторінці Головного управління Національної поліції у Київській області в Facebook.

Також не варто про свої поїздки писати і в соцмережах. Попросіть своїх сусідів наглядати за вашою квартирою. Перед від'їздом добре закрийте всі вікна, двері та балкони. Ніколи не залишайте ключі під килимком біля входу, а всередині квартири не кладіть цінні речі на видних місцях. Також не варто їх ховати в "загальноприйнятих" схованках: під матрацом, в подушках, сервантах, за картинами і в скриньках.

Залиште включеним світло в дальній кімнаті, щоб створити ефект присутності в помешканні. По можливості встановіть сигналізацію на відкриття дверей, рух, розбиття скла, або таку, яка буде реагувати на світло і звук. Якщо ви живете на першому або другому поверсі, встановіть решітки на вікна. Якщо ви виявили сліди крадіжки у своїй квартирі, не торкайтеся до речей і зверніться в поліцію.

Раніше портал "Знай.uа" публікував прості правила, які врятують вас від кишенькових злодіїв. Ймовірність зіткнутися з кишеньковим злодієм, особливо в містах, дуже велика. Щоб уникнути цієї небезпеки, ви просто повинні дотримуватися кількох основних правил безпеки, які значно зменшать ймовірність поганого результату.