У четвер, 17 травня, Національний банк України (НБУ) встановив курс гривні на рівні 26,20 за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора.

Курс валют на сьогодні

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

2620.8170 гривень за 100 доларів;

3088.3708 гривень за 100 євро;

4.2065 гривень за 10 російських рублів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Таким чином, курс долара, в порівнянні з показниками у середу, 16 травня, впав у ціні на 1 копійку. Крім того, євро подешевшав ще на 26 копійок. Вартість 10 російських рублів знизилася на 3 копійки. Як відомо, російський рубль упав до рівня 2016 року після введення нових американських санкцій проти Росії.

Також нагадаємо, що порядок організації обігу готівкою та проведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, вніс Нацбанк України.

Відповідний порядок зафіксовано у Положенні про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, затвердженому постановою НБУ №51 від 5 травня.

При цьому в Нацбанку розповіли, що документ був розроблений з метою вдосконалення організації готівкового обігу і ведення касових операцій у банківській системі в особливий період. У зв'язку з централізацією і виключенням із структури Нацбанку територіальних управлінь, постанова унормовує дії представників регулятора в регіонах в особливий період, а також порядок роботи в цей період відділів грошового обігу департаменту.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що НБУ 27 квітня 2018 року ввів в обіг монети номінальною вартістю 1 та 2 гривні. Ці монети будуть в обігу разом з монетами номіналом 1 гривня старого зразка і банкнотами номіналами 1 і 2 гривні попередніх років виготовлення.

Директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко зазначив, що обігові монети номіналом 1 та 2 гривні є дійсним платіжним засобом на території України. У той же час Національний банк припиняє друкувати банкноти номіналом 1 та 2 гривні.