Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що підвищення вартості проїзду в громадському транспорті столиці – це вимушена міра.

Про це повідомляє прес-служба міського голови.

"Ми змушені підняти ціну на проїзд. Адже транспорт в Києві має належно працювати, бути безпечним та комфортним, вчасно ремонтуватися та оновлюватися", - цитуються слова Кличка.

За його словами, підвищення вартості проїзду в міському транспорті пов’язане з тим, що нинішня собівартість проїзду набагато вища, ніж вартість квитка.

Водночас, додав Кличко, є необхідність оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві, і на це потрібні значні кошти.

Крім того, підкреслив мер, нині не вистачає водіїв громадського транспорту, оскільки люди не хочуть йти працювати за низьку зарплату.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Варто відзначити, що рівно за два місяці киянам доведеться платити у громадському комунальному транспорті вдвічі більше. З 15 липня проїзд у тролейбусах, трамваях, автобусах та метро здорожчає до 8 гривень.

Серед причин такого значного стрибка тарифів у транспорті називають здорожчання електроенергії.

Про здорожчання тарифів до 8 грвень у столичній підземці підтвердила також і речниця метрополітену Наталя Макогон. Втім програмою передбачені й знижки. Приміром у метро в разі поповнення безконтактної картки одразу на 50 поїздок (325 грн), вартість становитиме 6,5 гривень.

Начальник підприємства Віктор Брагінський раніше пояснив, що зміни тарифу направлять на оплату енергоресурсів, які подорожчали і на збільшення заробітної плати для працівників метро Києва.

Він додав, що всі пільги для соціально вразливих категорій населення будуть збережені.

"З 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд в міському транспорті столиці. Пасажири, які користуються проїзними квитками на місяць і безконтактними картками, при їх поповненні будуть платити за одну поїздку від 6,3 гривень. Тобто міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 гривень будуть платити пасажири, що користуються міським громадським транспортом іноді, або гості столиці", - заявив під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня відбулося в лютому 2015 року. А в 2017 році відбулася коригування окремих його складових.

"З 2015 року в країні виросли тарифи на електроенергію - в 5,4 рази, вартість дизельного палива - в 1,5 рази, вартість шин - в 1,5 рази, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183 % ", - зазначив Давтян.

Вартість проїзду в метро Києва зростає через двомільярдний борг метрополітену, - експерт

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що слідом за метро і автобусами в Україні здорожчає ще один вид транспорту