Свято національного українського одягу відзначається щорічно в третій четвер травня. У 2018 році День вишиванки потрапляє на 17 травня. Афішу заходів в Україні дізнайтеся з нашої статті.

Заходи до Дня вишиванки 2018

В кожному регіоні країни споконвіку застосовувалися особливі техніки прикраси національних костюмів. Тому в свято вишиванки проводяться тематичні заходи, під час яких демонструються різні види одягу, конкурси на найкращу вишиванку, яскраві і барвисті ходи в національному одязі, флешмоби.

17 травня відзначатимуть День вишиванки не тільки в Україні, але і у всьому світі.

Акція "День вишиванки"

На сторінці організаторів свята Всесвітній день вишиванки у Faceboook всіх запрошують приєднатися до акції "День вишиванки - годину України". Кожен бажаючий може взяти участь у прямих включеннях по всьому світу та розповісти про те, як відзначає свято.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Акція "Народжені у вишиванці"

Ще одна зворушлива святкова акція "Народжені у вишиванці" пройде в пологових будинках країни і навіть за кордоном (в Канаді, Таїланді, Туреччині, Австралії, Хорватії). Немовлятам подарують перші в їхньому житті вишиті українські сорочки.

Святковий концерт у київській філармонії

До Дня вишиванки 2018 приурочений концерт Національного академічного духового оркестру "Думи мої думи". Він відбудеться 17 травня о 19:00 у київській Національній філармонії.

Фільм "Спадщина нації"

У столичному арт-сквері ім. Василя Слипака 17 травня о 21:00 розпочнеться показ документального фільму під відкритим небом "Спадщина нації" про історію українського національного костюма.

Парад вишиванок

Ходи у вишиванках з 17 по 19 травня пройдуть у багатьох містах країни. Паради вишиванок відбудуться в Харкові, Запоріжжі, Маріуполі, Одесі. Зумбу у вишиванках станцюють в Дніпрі 17 числа, а в суботу представлять гігантську сорочку з вишитим візерунком і зареєструють національний рекорд.

Мегамарш вишиванок у Києві

У ці вихідні в Києві відбудеться Мегамарш у вишиванках. Захід пройде вже ювілейний, 20-й раз. Марш стартує 19 травня о 14:00 біля Золотих воріт.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, як правильно вибрати свою вишиванку.