Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить омбудсмена РФ Тетяну Москалькову перевірити умови утримання незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє у середу прес-служба омбудсмена.

"Я стурбована дотриманням прав громадянина України Олега Сенцова, засудженого на території Російської Федерації", – йдеться у зверненні Денісової до Москалькової.

Денісова зазначає, що отримала інформацію про те, що 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування і відмовився від прийому їжі.

У зв’язку з цим, уповноважений просить Москалькову особисто перевірити умови тримання та можливість надання Сенцову медичної допомоги.

Крім того, Людмила Денісова надіслала звернення до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з проханням доручити Консульству України в м. Єкатеринбурзі (Російська Федерація) здійснити візит до виправного закладу, де наразі знаходиться Сенцов, та перевірити умови тримання та надання йому медичної допомоги.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

16 травня стало відомо, що український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування, допоки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.

Адвокат Дмитро Дінзе попередив підзахисного про можливі наслідки, зокрема, незворотні для здоров'я.

Сестра Сенцова заявила, що голодування може не принести результатів:

Сенцов наразі перебуває в одиночній камері.

Його адвокат не виключає, що Сенцова направлять на примусове психіатричне обстеження і застосують примусове годування.

Разом з тим варто відзначити, що перебування українського політв'язня Олександра Кольченка у штрафному ізоляторі пов'язане з посиленням режиму в колонії у зв'язку з травневими святами і присягою президента РФ, вважає російська правозахисниця Тетяна Щур.Українець Олександр Кольченко провів 13 діб у штрафному ізоляторі (ШІЗО) виправної колонії Копейська Челябінської області. Про це з посиланням на російську правозахисницю Тетяну Щур повідомила у Facebook Кримська правозахисна група.

"На думку правозахисниці, чергове покарання українського політв'язня Олександра Кольченка пов'язане з посиленням режиму в колонії у зв'язку з травневими святами і присягою президента РФ (відбулась 7 травня). У 2018 році кримчанина вже втретє поміщають у штрафний ізолятор", – ідеться в пості.

Правозахисники зазначають, що попередні два рази українця поміщали в ШІЗО за нібито пересування без охорони і за "порушення форми одягу".

Сенцов вимагає від російської влади звільнити усіх незаконно позбавлених волі українців

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Сенцов оголосив безстрокове голодування.