Заяви довіреної особи глави РФ Володимира Путіна Сергія Маркова про захоплення декількох південно-східних міст України для створення коридору в Крим, звичайне струс повітря і мильна бульбашка.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Як завжди струс повітря. Якби у Росії були хоч якісь можливості, це робити, вони б вже давно це робили, але у них не фінансових можливостей немає, ні людських ресурсів. Це звичайні мильні бульбашки", - сказав екс-комбат батальйону "Київ-2" Богдан Войцеховський.

Що стосується зміни стратегії, після можливої зміни куратора "Л/ДНР" Владислава Суркова, то на думку екс-комбата на окупованій території буде проводиться тільки та стратегія, яку дозволить США і українська армія.

"Я не думаю, що будуть особливі зміни, у них план який давно реалізується за їхнім сценарієм. Тому у великих змінах я сумніваюся", - зазначив Войцеховський.

Варто відзначити, що раніше учасники ПВК "Вагнера" воювали на Донбасі з самого початку бойових зіткнень. Росіяни почали заходити в Україну ще в травні 2014 року.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Про це розповів в інтерв'ю російському виданню Євстафій Ботвіньєв з позивним "Інженер", який воював разом з Дмитром Уткіним, відомим як Вагнер.

"Коли війна почалася, ми, група спеців-добровольців, організувалися ще в Росії, зв'язалися один з одним. 23 травня я приїхав в Донецьк, 28 травня ми тут, під Донецьком, успішно відпрацювали по 25-ій аеромобільній бригаді під Амвросіївкою. Нас було четверо фахівців, і вісім "ополченців" ми взяли з собою, тобто довели групу до дванадцяти. Ще я готував бійців Російської православної армії, зокрема саперна справа ", - повідомив він.

"Потім тут почалися розборки місцевих, поділ влади, перестало бути цікаво, і ми перемістилися в Луганськ. Ми базувалися на території "Зорі", але не були в складі підрозділу, працювали окремою групою. Ми були диверсантами. Власне, тоді ми з Вагнером і познайомилися, в червні 2014 го в Луганську. Ми були вже там, і заїхав Діма зі своїми "головорізами", - додав Ботвіньєв.

За словами Ботвіньева, "вагнерівців" було вісімдесят.

"П'ятнадцять або шістнадцять залишилися там. Заступник Вагнера загинув. Другий заступник теж загинув, взагалі моторошно: йому відірвало ноги і він стік кров'ю. Потім заступником став Моро. Вагнер і сам отримав осколок в печінку. Його бійці там воювали по-чесному, ти ж розумієш, що з вісімдесяти шістнадцять чоловік втрат - це багато. Для спецгрупи. Причому там хлопці були набагато більш підготовлені, ніж ті, яких зараз посилають до Сирії ", - додав він.

Терорист розповів, як "вагнерівці" брали участь в боях за луганський аеропорт.

"Вони воювали тут. Дійсно, воювали. Брали луганський аеропорт. Під час штурму Дебальцевого теж лягло чимало "вагнерівців"... Я можу сказати про відсоток втрат в Україні: це близько 15-20%, це штурмові групи, які активно воюють", - додав Ботвіньєв.

Сотня "вагнерівців" має прибути на Донбас

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що правозахисники розкрили злочини путінських нелюдів в Україні.