Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Як повідомляє прес-служба глави України, політики обговорили розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі і звільнення заручників.

"Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером. Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та наголосили на важливості розгортання миротворчої місії ООН на його окупованій частині. Петро Порошенко і Курт Волкер наголосили на необхідності негайного звільнення українських заручників", - сказано в повідомленні прес-служби Президента.



Також співрозмовники обговорили співпрацю України і США у сфері безпеки і оборони, зміцнення партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО) і питання енергетичної безпеки з урахуванням ризиків, які несе російський проект будівництва магістрального газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

Крім того, Порошенко і Волкер обговорили питання реформ в Україні, зокрема в сфері боротьби з корупцією.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Волкер розповів, як Росія сама себе викриває на Донбасі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

За його словами, обмеження для місії ОБСЄ, які російські окупанти встановлюють на непідконтрольній Києву території Донбасу, змушують організацію думати, що російській стороні є що приховувати.

Нагадаємо, що спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер відвідав на Донбас, щоб пролити світло на гуманітарну кризу та наслідки війни на сході України, які викликала російська агресія.

Курт Волкер нещодавно отримав розширені повноваження, його місію на Донбасі і мандат офіційно продовжили.

"За інформацією джерел, Курту Волкеру продовжили і розширили мандат.У нього будуть не тільки повноваження по ситуації на Донбасі, він буде мати широкі повноваження по Україні в цілому", - пояснила керівник української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.