Щороку в третій четвер травня українці відзначають День вишиванки. У 2018 році свято нашого національного вбрання припадає на 17 травня. У цей день люди по всьому світі одягають вишиванку на роботу, в школу, в університет, в дитячий садок для того, щоб підкреслити свою причетність до української культури.

Мало хто знає, що законодавцем моди на вишиванку в Європі став відомий український письменник і поет Іван Франко. Він часто носив вишиту сорочку з європейським костюмом, і таким чином започаткував своєрідну моду. Зараз вишиванка - загальносвітовий тренд. Елементи української вишивки використовують в своїх колекціях визнані у світі модельєри і модні будинки – Жан-Поль Готьє, Джон Гальяно, Gucci, Valentino, Dolce&Gabbana.

Зірки шоу-бізнесу теж в захваті від українських вишиванок. У період проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україні Мадонна купила собі українську вишиванку. Також люблять носити вишиванки Міла Куніс, Діта фон Тіз, Сандра Буллок, Різ Уізерспун, Ніколь Кідман, Кеті Холмс, Джекі Чан, Арнольд Шварцнеггер, Сильвестр Сталоне і багато інших.

Клаудія Шиффер — німецька супермодель, актриса і посол доброї волі ЮНІСЕФ від Великобританії.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сальма Хайєк — мексикано-американська актриса, режисер, продюсер.

Келлі Озборн — британська співачка, автор пісень, актриса, телеведуча, модельєр і ЛГБТ-активістка. Дочка Оззі і Шерон Осборнів.

Діта фон Тіз — американська виконавиця шоу в стилі бурлеску, фотомодель, співачка.

Ніколь Кідман — австралійська актриса і продюсер. Лауреат премії «Оскар» 2003 року за роль Вірджинії Вулф у фільмі «Годинник».

Демі Мур – відома американська актриса.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що напередодні Дня вишиванок, який українці будуть відзначати вже у цей четвер, 17 травня, на ринку справжній ажіотаж. Чого тут тільки немає – і білі, і чорно-червоні, і з синіми квітками. В такому розмаїтті зовсім не важко розгубитися. Щоб не блукати між рядами по кілька годин поспіль, звертайте увагу на основне: насичений колір, незвичайний візерунок і якісна тканина для вишиванки.