У Києві два дні поспіль, 15-16 травня проходила ХІІI Щорічна конференція малих міст України.

Організатором заходу виступила Всеукраїнська громадська організація "Асоціація малих міст України" під егідою Асоціації платників податків України. Основна тема заходу – "Ресурси: пошук та ефективність", головним спікером став президент ВГО АППУ Грігол Катамадзе.

Завдання конференції - акумулювати і поширити максимальну кількість корисної інформації для малих громад, яким чином і звідки вони можуть отримати додаткові ресурси для свого розвитку. Панельні дискусії Конференції були присвячені таким тематикам, як державна та міжнародна підтримка, бізнес та інновації у розвитку малих громад, джерела фінансування енергоефективності у містах, е-врядування, місцеві податки та іншим.

Учасники заходу

У Конференції були представлені члени органів місцевого самоврядування малих міст та ОТГ, центральних органів державної влади, бізнесу, міжнародних програм технічної допомоги, експерти. Серед спікерів податкової панелі поруч з Гріголом Катамадзе виступили міський голова м.Тернопіль Сергій Надал, голова Баранівської ОТГ Житомирської області Анатолій Душко та експерти з місцевого самоврядування та місцевого економічного розвитку Асоціації малих міст України.

"Ви робите велику справу, з вас починається вся країна, - звернувся до мерів малих міст Грігол Катамадзе. – Я переконаний, що адміністрування місцевих податків варто передавати на місця, і це буде справжня децентралізація, варто довіряти громадам. З різних джерел ми чуємо, що сьогодні в «тіні» знаходиться більше 50% економіки. Інша цифра від Інституту економіки: на руках у населення 100 мрлд. доларів. І всі ці гроші знаходяться в "тіні" або просто в банках. Але гроші повинні працювати. Якщо ми знайдемо можливість вивести з "тіні" 20% - це 500 млрд. грн. до українського бюджету. І щоб це зробити, не треба запрошувати іноземних фахівців", - додав він.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Бізнес в Україні

У Асоціації переконані: практично кожний другий бізнес не співпрацює з урядом, це означає, що він незадоволений урядуванням, адмініструванням, митною політикою, земельною, податковою. Треба щоб держава зробила перший крок до повернення довіри до себе. А це – прийняття нових правил гри у вигляді ліберального Податкового кодексу, закону про амністію капіталу, оголошення "нульового" декларування.

"Я вважаю себе людиною справи, і це не просто підписання Меморандуму, для його ефективної реалізації кожен має зробити конкретні дії і кроки. Давайте більше проводити таких зустрічей і заходів і разом тиснути на владу, аби вона приймала вірні рішення на користь Україні", - завершив Президент ВГО АППУ.

Дивіться: Якою буде економіка України в 2018 році - експерти

Як повідомляв портал "Знай.ua", Європа почала запроваджувати обмеження для українських заробітчан.