Новий пішохідний міст, що проходить через річку Ботіч у Празі вирішили назвати на честь українського дисидента та борця за свободу Василя Макуха.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс на своїй сторінці в Facebook.

"Чудова новина. Зусилля посольства та української громади в Чехії дали результат. Міська рада Праги схвалила рішення назвати новий пішохідний міст через річку Ботіч, яка є притокою Влтави, у Празькому районі Вршовіце на честь українського дисидента та борця за свободу Василя Макуха", - йдеться у повідомленні.

Чудова новина. Зусилля посольства та української громади в Чехії дали результат. Міська рада Праги схвалила рішення...

Posted by Yevhen Perebyinis on Wednesday, 16 May 2018
5 листопада 1968 року Макух здійснив акт самоспалення на Хрещатику у Києві на знак протесту проти окупації Чехословаччини радянськими військами.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Символічно, що Прага прийняла це рішення у рік 50-х роковин Празької весни та трагічних подій серпня 1968 року. Також символічно, що прямо від цього мосту бере свій початок вулиця Українська у Празі", - зазначає посол.

Василь Макух народився у 1927 році на Львівщині. У юнацькі роки підтримував зв’язок із членами "Просвіти" та ОУН, а під час Другої світової війни воював у лавах УПА, за що був засуджений радянською владою до 10 років каторжних робіт.

5 листопада 1968 на знак протесту проти комуністичної тоталітарної системи, колоніального становища України, політики русифікації та агресії СРСР проти Чехословаччини, здійснив акт самоспалення на Хрещатику у Києві.

Нагадаємо, міжнародна організація з питань міграції InterNations склала рейтинг найбільших міст світу, які є найбільш сприятливими для імміграції.

Лідером списку виявилася столиця Бахрейну Манама. Фахівці кажуть, що цей мегаполіс дуже комфортний для життя мігрантів. Тут у них не буде труднощів з пошуком роботи. Ще одна перевага міста - недороге, але гарне житло.

Другим містом в рейтингу опинилася Прага. Замикає трійку лідерів іспанська столиця Мадрид.

До першої п'ятірки рейтингу потрапили Куала-Лумпур, Малайзія і столиця Нідерландів Амстердам. Експерти склали також антирейтинг міст, де мігранти не відчуватимуть себе комфортно. При складання списку враховувалося доступність житла і легкість працевлаштування.

Очолив рейтинг несприятливих міст для мігрантів Дублін в Ірландії. Слідом за ним у списку опинилися Ер-Ріяд в Саудівській Аравії і столиця Франції Париж. П'ятірку лідерів замикають Джидда в Саудівській Аравії і Лагос у Нігерії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", аналітичний підрозділ британського видання Economist Intelligence Unit провів ряд досліджень, в результаті яких зміг встановити, яке місто виявиться найбільш "кусючим" в плані цін. Відзначимо, що мова йде не про середньостатистичних українських туристів, а про іноземців, для яких наші ціни до смішного низькі.

Так, виявилося, що найдорожчим на планеті є Сінгапур (місто-держава, розташоване на островах в Південно-Східній Азії). У доповіді візначається, що дослідження включало в себе порівняння понад 160 позицій, серед яких оренда житла, харчування, одяг, транспортні витрати.