Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп доручив державному секретареві Майку Помпео підготувати план введення додаткових санкцій щодо Росії у зв'язку з ймовірним порушенням Москвою Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Про це йдеться на сайті Білого дому в четвер, 17 травня.

"Я делегую держсекретареві в координації з міністром фінансів, міністром оборони, міністром торгівлі та директором національної розвідки функції повноваження, наявні у президента, відповідно до розділу 1244(С), пункти 1-4 закону про військовий бюджет США на 2018 фінансовий рік", - заявив Трамп.

Торік Сенат США прийняв закон про військовий бюджет на 2018 рік, в якому міститься положення про заходи у відповідь на порушення Росією умов Договору про РСМД.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зокрема, в розділі 1244 (С) говориться про те, що глава держави повинен надати комітетам конгресу США доповідь з планом введення заходів щодо осіб, відповідальних за недотримання РФ ДРСМД, включаючи високопоставлених політичних осіб уряду РФ, що займаються питаннями зовнішньої політики.

Як заходи перераховуються - блокування будь-яких транзакцій, пов'язаних з власністю на території США; заборона в'їзду і неможливість отримати візу, анулювання вже наявних віз; а також інші санкції, які президент вважатиме доречними.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", український регулятор не бачить можливості для продажу банків з російським капіталом.

Національний банк України (НБУ) не бачить потенційних покупців для російських банків, проти яких в Україні введені санкції. Про це завила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає УНН.

"На сьогодні ми не бачимо потенційних покупців, які могли б придбати ці банки, так як банки дуже великі. Міжнародні фінансові інститути, з огляду на те, що ці банки, під міжнародними санкціями, не виявляють якоїсь зацікавленості", – сказала Рожкова.

Нагадаємо, Росія відчула на собі потужні санкції США, які явно стали несподіваними для її керівництва. Про це заявив радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон.