За середу, 16 травня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу ситуація серйозно загострилася: бойовики активізувалися і всього за 24 години обстріляли позиції українських військовослужбовців 66 разів, 25 з яких - із застосуванням артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню БМ-21.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Близько 21:00 противник застосував РСЗО БМ-21 "Град" по позиціях ВСУ в районі Авдіївки. Підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь окупантам і вели активну оборону.



Також на Донецькому напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Майорське. Постійно тривають бойові дії в районі Авдіївської промзони і населеного пункту Опитне. На Маріупольському напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Водяне, Лебединське, Широкіно.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

На Луганському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новозванівка і Троїцьке. На застосування противником снайперських пар передові підрозділи українських військ брали ефективні контрснайперські дії.

Під час бойових дій вчора двоє українських захисників загинуло, четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості. Поранених терміново відвезли до шпиталю, де їм надали кваліфіковану медичну допомогу і їхньому життю нічого не загрожує.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що у штабі ООС також повідомили, що окупанти проводять масове мінування забороненими боєприпасами українських населених пунктів, а саме стежок та сільських будинків.

"Причому роблять все це таким чином, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій. Одна з таких "розтяжок" була знешкоджена нашими розвідниками. Вона складається з патронів до великокаліберного кулемета та прив'язаної до них гранати. Під час підриву гранати детонують боєприпаси і вражають людину. З боку це повинно виглядати так, ніби він потрапив під обстріл великокаліберного кулемета", - йдеться в повідомленні.