Одразу після відкриття Кримського мосту російські пропагандисти кинулися наввипередки розповідати про "очікувану подію". Але в бажанні описати це явище якомога яскравіше і пафосніше, дещо перебільшили.

Просто в прямому ефірі ведучі прокремлівського "Першого каналу" чи то випадково, а чи навмисно, назвали президента РФ Володимира Путіна "продовжувачем справ Гітлера".

Путін – Гітлер?

Ймовірно, б на це і не звернули увагу, якби не користувачі Twitter – ті швидко розповсюдили факт гучного провалу і почали насміхатися над не зовсім обережними журналістами.

"Цей проект хотів здійснити Микола II, цей проект хотів здійснити Гітлер і Шпеєр головний архітектор Рейху зробив цей проект на початку 40-х років. А зробив його, здійснив його Володимир Путін", - сказали в ефірі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Реакція соцмереж

"З передачі Першого каналу залишилося так і не зрозуміло, Путін гірше Гітлера або краще?", "Це кому незрозуміло??? там же сказали що він його переплюнув...", "дуже навіть зрозуміло: "наш фюрер крутіше їхнього фюрера", "Ну що ж, все вірно: Путін сущий православний цар-фюрер", – іронізують користувачі.

Керченський міст, думка світу

Однією з перших проект Путіна засудила Канада. Зокрема, міністр закордонних справ Канади Христина Фріланд. У МЗС країни заявили, що відкриття мосту служить "зміцненню незаконної влади Росії на півострові" і є прикладом насильницького відділення півострова від решти України.

"Міст, що зв'язує Росію з незаконно анексованим Кримом, є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України з боку Російської Федерації. Канада підтверджує свою прихильність суверенітету і територіальної цілісності України. Ми закликаємо Росію припинити порушувати основоположні принципи міжнародного порядку", - йдеться у повідомленні.

Дивіться: Путін на відкритті Керченського мосту

Як повідомляв портал "Знай.ua", з обох сторін Керченської протоки окупаційна "влада" відкрила автомобільний рух по Кримському мосту. Рух по мосту з боку Кубані розпочався близько 5.25, а з боку Криму - о 5.35. Протягом першої години по мосту проїхало більше тисячі транспортних засобів, у тому числі близько 500 авто їхали з Краснодарського краю у Крим і понад 600 - у зворотному напрямку.