Байкери стали першими порушниками правил дорожнього руху на Кримському мосту. Вони зупинилися біля арки, щоб зробити селфи.

Цю інформацію повідомили в управлінні федеральних автомобільних доріг "Тамань".

На мосту встановлена автоматизована система керування дорожнім рухом — АСКДР. Вона займається моніторингом ситуації на дорозі, стежить за метеоумовами, транспортними потоками і навіть може розпізнавати аварійні ситуації.

"Інформація про зупинку біля арки Кримського моста (смуги руху в бік Керчі) групи мотоциклістів була негайно передана службою експлуатації на пост ДПС на керченському березі для ухвалення подальших дій щодо порушників ПДР", — цитує ТАСС співробітників упрдор "Тамань".

Відомо, що загальна кількість камер відеоспостереження на установці - 19. Ще 10 камер відповідають за систему запобігання ДТП, інформація з яких виводиться на монітори. За словами фахівців, після зупинки байкерів біля арки в перший день експлуатації Кримського моста послідували і інші порушення правил дорожнього руху, а за дії мотоциклістів покладений штраф.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", будівництво Росією Керченського мосту, який з'єднує анексований Крим з материковою частиною РФ, порушує суверенітет України. Про це йдеться в заяві представника Європейського союзу, опублікованій прес-центром Європейської служби зовнішньої дії.

Також портал повідомляв про те, що міністерство інфраструктури оцінює збитки України від будівництва Керченського мосту в 500 млн гривень на рік. Про це заявив глава відомства Володимир Омелян після засідання Кабінету міністрів у середу.

"Ми орієнтовно оцінюємо збиток в півмільярда гривень на рік - це прямі збитки від того, що було скорочено тоннаж суден на захід в наші два порти на Азовському морі", - сказав він.

Крім того, нагадаємо, що користувачі мережі помітили, що на Google Maps відсутня Кримський міст, який 15 травня офіційно відкрив президент Росії Володимир Путін.

"Яндекс Кримський міст вже намалювали, в Google ще запізнюються", - нарікають користувачі інтернету, передає УНІАН.