Захоплений Росією східний регіон України повернути не вдасться, але від цього агресія противника та кількість провокацій на Донбасі не зменшаться.

Відповідну заяву під час офіційного візиту до України зробив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер.

Повернути Донбас: місія невиконувана?

За його словами, Україні слід робити ставку на надання летальної зброї, адже тільки так можна спробувати повернути мир, принаймні частково. Але це станеться тільки тоді, коли бійці ЗСУ будуть спроможні витримати тиск на свої позиції. Інакше – це стане "запрошенням для ворога":

"А поставки такої зброї дадуть Росії чітко зрозуміти: вам не отримати більшого, не заплативши за це високу ціну. Звичайно, українці не зможуть повернути територію, вже захоплену Росією. Росія занадто сильна. Але ціна подальшого наступу для Росії вже виросла, і буде зростати ще більше", - підкреслив Волкер.

Спецпредставник США пояснив, що московська влада повинна буде поставити собі запитання "що ми від цього отримаємо?", адже на Донбасі помирають російські військові. Він також висловив сподівання, що Кремль погодиться на введення миротворців на окуповані території, що має покласти край цій війні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як відомо,15 травня Курт Волкер прибув в район проведення операції Об'єднаних сил та зустрівся з командувачем ООС Сергієм Наєвим. Того ж дня Волкер висловив бажання відвідати Донецьк та Луганськ після повернення туди української влади.

Наслідки війни

"Це мала б бути процвітаюча, успішна частина України. Але в реальності – ми є свідками трагедії, що розгортається прямо на наших очах. Насправді, кількість переселенців більше, тому що багато хто переїхав до родичів, знайомих і не реєструвався в якості переселенців", - додав Волкер під час візиту до Слов'янську.

Серед основних загроз для населення в зоні конфлікту він крім фізичної безпеки окремо виділив кризу з продовольством, економікою та екологією.

В економічній сфері, Волкер наголосив на тому, що скорочення економіки і закриття промислових підприємств створили проблеми для мешканців регіону, яким тепер важко знайти кошти на сплату за тепло, комунальні платежі та їжу. В сфері охорони здоров’я, "ми бачимо поширення туберкульозу на лінії конфлікту", - зауважив дипломат.

Дивіться: Курт Волкер в Україні

Курт Волкер в Слов‘янську

Posted by chastime on Tuesday, 15 May 2018
Як повідомляв портал "Знай.ua", США мають намір виділити чималу суму на відновлення східних регіонів України.