День вишиванки в Україні святкують в третій четвер травня. У 2018 це 17 травня. Суть свята виключно в тому, щоб зробити популярнішими українську культуру і традиції, одним із символів яких є вишиванка.

День вишиванки 2018 в Україні будуть активно відзначати в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Маріуполі та інших містах.

Афіша до Дня вишиванки в Києві

Уже традиційно немовлят, які народжуються в цей день, одягнуть у вишиті сорочки. Правда, побачити такий флешмоб зможуть тільки працівники і відвідувачі пологових будинків в більш ніж 40 населених пунктах, і батьки немовлят.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У цьому році до події також приєдналася в Канаді, Туреччині, Хорватії та Австралії. А в Таїланді на китайський новий рік немовлят одягли в костюми собачок.

У Національній філармонії України 17 травня о 19:00 до Дня вишиванки запланований концерт Національного академічного духового оркестру України "Думи мої, думи".

В арт-сквері ім. Василя Сліпака на Подолі покажуть повнометражний документальний фільм про вишиванки. Показ стрічки "Спадщина нації" відбудеться під відкритим небом о 21:00.

Як не дивно, марш у вишитих сорочках щорічно проходить не на День вишиванки, а на День Києва. Але в 2018 цей день збігся з фіналом Ліги чемпіонів, який пройде в Києві. Тому мегамарш вишиванок перемістили ближче до Дня вишиванки, але запланували його на вихідний - суботу, 19 травня.

Усі охочі зберуться біля Золотих Воріт і підуть колоною о 14:00 Києвом. Обмеження тільки одне - всі повинні бути в вишитому одязі.

День вишиванки в Україні

У Запоріжжі до Дня вишиванки проведуть масштабний марш. Хода розпочнеться о 18:00 і стартує біля Запорізької міськради. Далі марш вишиванок вирушить на площу Героїв Майдану.

У Дніпрі пройде танцювально-музичний концерт. Особливістю свята стане танець зумба у вишиванках. Поруч пройде виставка-ярмарок з виробами ручної роботи, конкурсами та фотозоною. Дія триватиме на площі Героїв Майдану з початком о 17:00.

У Харкові також пройде марш вишиванок. Тут усі охочі зберуться на Майдані і о 16:00 вирушать до пам'ятника Тарасу Шевченку. Завершиться хода біля Театру опери та балету. Тут на учасників акції чекає святковий концерт.

Не збирається відставати від інших міст і Одеса. Але тут святкування перенесли на вихідний день. У суботу, 19 травня, в місті пройде всеукраїнська акція "Мегамарш у вишиванках".

Початок зборів о 13:00 коло готелю "Пасаж" на вул. Дерибасівська. Розпочнеться хода хвилиною мовчання, потім колона вирушить в парк Шевченка, в якому до 20:00 буде організовано концерт.

Перша частина фестивалю у вишиванках у Львові вже пройшла. У четвер, 17 травня, в місті буде продовження свята.

Біля оперного театру організують виставку про традиції та історію вишиванки. Тут же буде ярмарок, на якому можна купити вишиту сорочку.

Також пройде патріотичний концерт від бійців АТО, на якому виступить Наталка Карпа та інші зірки.

У Маріуполі почнуть збиратися для маршу у вишиванках о 16:30 біля підземного переходу недалеко від Міського саду. Потім колона о 17:00 пройде проспектом Металургів до Міського саду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сьогодні, 17 травня в Україні відзначають День вишиванки.