Глави європейських країн розкритикували вимогу президента США Дональда Трампа негайно згорнути будівництво "Північного потоку-2". Про це повідомляють ЗМІ.

В Європейському союзі впевнені, що мотиви американського уряду не так альтруїстичні, як він стверджує.

Західні ЗМІ зазначають, що в прийнятому в 2017 році Законі про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій, говориться, що адміністрація має "віддавати перевагу експорту американських енергоресурсів, щоб створювати нові робочі місця в Америці, надавати допомогу союзникам і партнерам США і зміцнювати зовнішню політику США".

Із точки зору німецьких чиновників, Трамп, заважаючи реалізації проекту "Північний потік-2", прагне збільшити обсяги американського експорту скрапленого природного газу. Відзначимо, що в 2017 році обсяги імпорту американського СПГ у Європу склали 5% від загального обсягу європейського імпорту СПГ.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Експерти підкреслюють, обсяг американського експорту СПГ настільки малий, тому що вартість його транспортування робить його більш дорогим у порівнянні з енергоресурсами. Приміром, його вартість приблизно на 20% перевищує вартість російського газу.

Відомо, що президент США Дональд Трамп давно виступає проти будівництва цього газопроводу, посилаючись на посилення енергетичної залежності Європи від Росії і на потреби України, яка втратить доходи від транзиту газу через свою територію. Крім того, в США заявили, що Росія може встановити на маршруті підводної ділянки газопроводу пристрої для прослуховування.

Нагадаємо, екологічне об'єднання Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити початку робіт по спорудженню газопроводу "Північний потік-2" на ділянці в Грайфсвальдській затоці.

Відзначається, що Nabu запросила у Верховний адміністративний суд Грайфсвальда проміжну ухвалу, щоб дати суду можливість прийняти рішення за позовом проти будівництва газопроводу ще до 15 травня.

Коментуючи можливе будівництво "Північного потоку-2", голова Nabu Ляйф Міллер заявив, що це "зневага не тільки захистом моря та клімату, але і правом екологів на подачу позовів".

Дивіться сюжет про подію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Меркель і Путін обговорили Україну.