У свою чергу, Дніпропетровська область поки збереже стару назву. Про це в ефірі ObozTV розповів співавтор ініціативи з перейменування, народний депутат України від партії "Народний фронт" Олександр Кірш.

"Думаю, що на найближчому засіданні вже наберуться голоси, якби не було, як то кажуть, більших проблем, ніж перейменування Кіровоградської області. Але в принципі нонсенс, коли обласний центр і область називаються по-різному. Тому тут потрібно навести лад, щоб не було непорозуміння", - заявив нардеп.

За його словами, після перейменування Кіровоградська область стане Кропивницькою. На питання, коли очікувати перейменування Дніпропетровської області, Кірш зазначив, що ситуація затягується.

"Ініціатива від кіровоградців по Кропивницькому була, щоб не тільки місто було Кропивницький, а й область. А Дніпро не виступив з такою ініціативою. Депутати чекають, тому що тут без місцевої ініціативи навряд чи буде правильно змінювати назву", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Кірш зазначив, що перейменування областей буде коштувати чимало грошей - "всюди і печатки, і вивіски, і таблички потрібно міняти".

Як повідомляв "Обозреватель", 18 травня до Верховної Ради було внесено проект закону №8380 про внесення змін до Конституції щодо перейменування Кіровоградської області.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що у п'ятницю, 18 травня, до Верховної Ради України було внесено проект закону №8380 про внесення змін до Конституції щодо перейменування Кіровоградської області. Законопроект уже зареєстрований у парламенті, однак його тексту на сайті поки немає.

Народний депутат Олег Мусій повідомив, що планується перейменувати Кіровоградську область в Кропивницьку, повідомляє УНН. Співавторами законопроекту на сайті вказані 153 парламентарія. Нагадаємо, що 14 липня 2016 року місто Кіровоград було перейменовано в Кропивницький в рамках декомунізації.

Зазначимо також, що 27 квітня у Верховну Раду був внесений законопроект також про перейменування Дніпропетровської області. Як відомо, у травні минулого року був перейменований обласний центр Дніпропетровської області – однойменне місто отримало назву Дніпро.