Збільшення мінімальної заробітної плати до 4 200 гривень у другому кварталі поточного року не є межею. Як повідомляє Уніан, таку заяву зробив президент України Петро Порошенко під час візиту до Хмельницького, додавши, що зараз середня зарплата в країні наближається до 9 000 гривень.

"Треба робити рішучі кроки, забезпечуючи зростання заробітної плати. В минулому році прийняли рішення про підвищення зарплати до 3,2 тис гривень - вдвічі, потім - 3,7 тис. Президент поставив завдання вийти на 4 тисячі до кінця року. І це не межа", - сказав Порошенко.

При цьому він додав, що "різниця між мінімальною і середньою зарплатами тільки в 1,8 рази неприйнятна".

Раніше в Кабміні уточнили терміни, коли в країні збираються підвищити мінімальну заробітну плату. Так, уряд має намір розглянути питання підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень в середині травня 2018 року. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив у квітні віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. Він запевнив, що питання "безумовно, стоїть перед урядом" – це зафіксовано в держбюджеті на 2018 рік.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Уряд за підсумками першого кварталу повинен дати свої пропозиції про те, коли можна це буде реалізовувати. Ми збираємо всю статистичну інформацію – реальний стан виконання держбюджету, реально це буде середина травня. Я думаю, що це той термін, коли ми будемо визначатися і мають сказати свою позицію щодо підвищення чи не підвищення мінімальної заробітної плати до 4,2 тисячі гривень", – повідомив Розенко.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Гройсман поховав надії українців. На даний момент в Україні немає можливості для прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, вважає прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, уряд підрахував необхідну для життя простих українців суму. І поки збільшувати мінімальну зарплату немає необхідності. Прем'єр-міністр підтвердив, що українцям не варто очікувати підвищення мінімальної заробітної плати. За його словами, поки немає можливості прийняти відповідне рішення.