На Івано-Франківщині розірвалася ручна осколкова граната. Інцидент стався вчора ввечері, 20 травня, поблизу місцевого кафе.Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Вибух в Івано-Франківській області

За його словами, саморобну вибухівку кинув у натовп один із мешканців селища. Внаслідок цього дев’ятеро людей дістали поранення різних ступенів тяжкості.

Як вдалося з'ясувати правоохоронцям, затриманий чоловік - 1993 року народження, підозрюється у спланованому нападі. Всім постраждалим надали невідкладну медичну допомогу на місці вибуху. Згодом туди ж прибула слідчо-оперативна група для встановлення всіх обставин справи. Що загрожує винуватцю, поки що невідомо.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пізніше очільник МВС Арсен Аваков зазначив - нападником був військовий, сержант ЗСУ, тимчасово у відставці. Ймовірно, він перевіз вибухівку із зони конфлікту, де проходив службу. З цієї причини міністр закликав перевіряти бійців на наявність боєприпасів:

Ручна граната – найнебезпечніший вид вибухівки?

Це один з видів вибухових боєприпасів, призначений для ураження живої сили противника осколками й ударною хвилею, що утворюються від вибуху за допомогою ручного метання. Сучасна ручна граната складається з корпусу, заряду вибухових речовин і детонатора (запала). Ураження завдається осколками корпусу, ударною хвилею або кумулятивним струменем.

Дивіться: вибух на Івано-Франківщині

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Кропивницькому на одній з АЗС стався вибух газового балона мікроавтобуса. В результаті два працівника автозаправної станції постраждали. До ліквідації наслідків події залучалися 22 людини особового складу і шість одиниць техніки. Рятувальники відбуксирували автобус на безпечну відстань. Обставини і причини вибуху з'ясовують фахівці.