Міжнародна група вчених з Техаського університету (США) провела серію досліджень, в результаті яких дійшла висновку, що між анатомічними особливостями і соціально-економічним становищем набагато більше зв'язку, ніж може здатися на перший погляд.

На сторінках періодичного видання університету дослідники розповіли, що поправити фінансову ситуацію цілком можливо, і для цього достатньо змінити спосіб життя, харчування та інші аспекти, які безпосередньо чи опосередковано впливають на роботу головного мозку. Що ж, з огляду на те, що на наш мозок впливає абсолютно все, що ми робимо, висновок вчених все ще залишається досить сумнівним.



Так, в дослідженні взяли участь 304 людини у віці від 20 до 89 років. Випробовувані розповіли про свою освіту, кар'єру і доходи, після чого їх головний мозок був обстежений за допомогою МРТ. В результаті лікарі вивчили дані про обсяг сірої речовини, товщинукори півкуль і функціональні зв'язки між окремими відділами мозку.

Якщо співвіднести свідчення двох досліджень, вчені встановили, що у більш успішних людей середнього віку (35-64 років) більше сірої речовини, а також більш міцні нейронні зв'язки в порівнянні з їх менш успішними однолітками. Ці показники пов'язують з кращою пам'яттю і меншим ризиком розвитку хвороби Альцгеймера. Автори дослідження кажуть, що їхня робота доводить, що спосіб життя, харчування, навколишнє середовище і життєвий досвід впливають на здоров'я і стан головного мозку.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що фахівці з Глазго дійшли висновку, що пізній відхід до сну може спровокувати появу розсіяного склерозу або хвороби Альцгеймера. Дослідники вирішили провести експеримент з метою вивчення способу життя 91105 учасників віком від 37 до 73 років.

Активність добровольців фіксувалася завдяки наручним браслетам. На основі цих даних учені змогли розрахувати цикл неспання і сну випробовуваних. Крім того, експерти використовували медичні дані про учасників. І ось, що з цього вийшло.