У мережі з'явилася інтерактивна карта, яка дає можливість ознайомитися з історією появи виправно-трудових таборів та їх розташування щодо сучасної Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Музею історії ГУЛАГу. Ознайомитися з проектом можна на офіційному сайті.

Представники музею розповіли, що мова йде про історію та географію таборів, які діяли на території Радянського Союзу з 1918 по 1960 роки. Згідно з підрахунками вчених, в цілому за цей час загинуло 1,7 мільйона людей.

Також, за попередньою інформацією, загальна кількість людей, що коли-небудь побували в стінах одного з таких таборів, досягає 21 мільйона. У повідомленні розробників йдеться, що найближчим часом планується створити аналогічну карту виправно-трудових таборів, які знаходилися на території України і Німеччини.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що 20 травня в Україні відзначали День пам'яті жертв політичних репресій. Щорічно він припадає на третю неділю травня. Точна кількість жертв тоталітарного режиму досі визначити неможливо. На думку фахівців, за період початку 20-х і до кінця 80-х років ХХ століття в Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб.

Ми також писали про те, що минулого тижня в Сполучених Штатах не стало всесвітньо відомого історика, фахівця з Російської Федерації і Радянського Союзу, Річарда Пайпса. Досліджуючи механізм роботи радянської влади, Річард Пайпс зауважив чималу схожість між СРСР та нацистською Німеччиною. Більш того, Пайпс пропонує вважати радянський режим і режим нацистів в Німеччині фундаментально родинними політичними режимами, які проводили схожу внутрішню і зовнішню політику і на певному етапі активно співпрацювали між собою.