Вже в четвер до МКС долетить 3 тонни вантажу. Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) 21 травня здійснило успішний запуск

"Південмаш" відправляє до США основні конструкції для ракети-носія "Antares", ракети Antares з острова Волопс на східному узбережжі США.



Станом на 12:10 ракета-носій Antares успішно відділилася від самого вантажу компанії OrbitalATK.

Про підготовку до запуску ракети йшлося у сюжеті "ТСН.Ранок".
Перший ступінь цієї ракети був створений українськими конструкторами з "Південмашу".

"Прекрасні інженери, низка з них приїхала сюди на космодром, аби інтегрувати першу ступінь, вони ж контролюватимуть телеметрію протягом зворотнього відліку", - розповів заступник директора програми Antares Курт Еберлі.


За словами представника космодрому Майкла Брейнарда, перший ступінь – це, по суті, пальне для ракети. Фактично – величезний бензобак, за допомогою якого злітає ракета.
У NASA сподіваються, що вже в четвер ракета доправить до Міжнародної космічної станції понад 3 тонни вантажу, який дозволить провести на МКС близько 50 нових дослідів.

Запуск ракети Antares спочатку мав відбутися ще 19 травня, однак
у США відклали запуск Antares на МКС.
відклали через складні погодні умови.

Нагадаємо, проект Antares почався ще у 2013 році. У ньому Україна створює основну конструкцію першого ступеня ракети-носія Antares, призначеної для доставки вантажів на МКС з космодрому Уолопс (США). З початку реалізації програми відбулося 5 пусків, 4 з яких завершилися успішно.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

“Знай.ua” нагадує, у Радянському Союзі вміли зберігати таємниці. Сьогодні ж в разі будь-якого події інформація про нього моментально розлітається по всьому світу. Але тоді було зовсім не так, кожне страшна подія ховали за сімома замками. Ще якихось 30 років тому люди були змушені задовольнятися даними, отриманими з газет після ретельної фільтрації інформації перед виходом до друку.