У Харкові в приміщенні загальноосвітньої школи №3 по вулиці Лесі Українки оголосили термінову евакуацію. Діти задихалися просто під час уроків, тому керівництво віддало наказ негайно вийти з будівлі.

За даними Politeka, все почалося близько 11.30 – школярам забракло повітря, вони почали без зупинки кашляти, помітили подразнення очей і горла. Коли дітей вивели зі школи, всі класи провітрили.

Отруєння в школі

Припускають, що учні надихалися невідомою речовиною, тому всіх доставили до найближчої обласної лікарні, де перебувають під наглядом. Як зазначила виконуюча обов’язки начальника Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Галина Сіроштан госпіталізовані близько трьох десятків школярів з однаковими симптомами.

"На даний момент за медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1. Перебіг захворювання госпіталізованих – середньої тяжкості. Серед симптомів – слабкість і утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з’ясовують. Діти забезпечені усіма необхідними медикаментами", - прокоментувала вона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Причини інциденту

Поки що біля приміщення школи чергують чотири машини екстреної швидкої допомоги. Також до навчального закладу прибули лікарі, які проводять профілактичний огляд учнів. Попередня версія (але поки неофіційна) - невідомі розпилили перцевий спрей, тим паче, що це не перший випадок за останній час.

Перцевим балончиком скористалися і невідомі в Павлограді, які в школі №15, розпиливши засіб в туалеті. В результаті 680 учнів евакуювали на шкільний стадіон.

Також близько 400 учнів було евакуйовано зі школи в Миколаєві. Попередня причина – отруєння невідомим газом. А в Черкасах дітей вивозили до лікарні декількома швидкими – постраждали від шкідливих випарів 60 учнів, 11 із них – в реанімації.

Дивіться: Масове отруєння газом в школі Миколаєва, постраждали 39 дітей

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Івано-Франківщині розірвалася ручна осколкова граната. Інцидент стався вчора ввечері, 20 травня, поблизу місцевого кафе. Саморобну вибухівку кинув у натовп один із мешканців селища. Внаслідок цього дев’ятеро людей дістали поранення різних ступенів тяжкості. Всім постраждалим надали невідкладну медичну допомогу на місці вибуху. Згодом туди ж прибула слідчо-оперативна група для встановлення всіх обставин справи. Що загрожує винуватцю, поки що невідомо.