Військово-повітряні сили Ізраїлю першими в світі застосували американські винищувачі п'ятого покоління F-35 в бойових умовах.

Про це повідомляє Reuters

"Літаки "Adir" вже експлуатуються і виконують польоти в оперативних місіях. Ми першими в світі використовуємо F-35 в оперативних заходах", - повідомили в Twitter Сили оборони Ізраїлю.

За словами командувача ізраїльськими ВПС Амікама Норкина, військові патрулюють на F-35 в близькосхідному регіоні. Вони двічі атакували цілі на двох різних фронтах.

Варто відзначити, що "Adir" є версією F-35 для ізраїльської армії. Країна стала першим покупцем винищувача у США.

У грудні 2016 року було отримано перші два літаки з партії в 50 одиниць. У 2017 році парламент закликав Міністерство оборони проаналізувати альтернативи до нових придбань.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз на озброєнні ВПС Ізраїлю вже щонайменше дев'ять сучасних бойових машин.

Варто відзначити, що раніше стало відомо, що додаткова партія винищувачів МіГ, яку Болгарія збиралася закупити у Російської Федерації, залишиться там, де була: згідно із затвердженими вимогам, покупка можлива тільки в тому випадку, якщо літаки знаходяться на озброєнні хоча б в однієї країни Євросоюзу або держави, що входить до складу НАТО.

"Відповідно до вимог, затверджених болгарським урядом, винищувачі повинні бути зроблені і перебувати на озброєнні принаймні в одній державі-члені НАТО або ЄС, що логічно з точки зору наших союзницьких зобов'язань. Ця вимога дає відповідь на питання, так що давайте будемо реалістами: покупка додаткових винищувачів МіГ неможлива", - заявив він.

Болгарський президент підкреслив також що "незважаючи на те, що Болгарія є членом НАТО, вона продовжує охороняти свій повітряний простір за допомогою винищувачів МіГ-29, і в зв'язку з цим необхідно забезпечувати їх своєчасну технічну підтримку".

МіГ-29 - багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений в ОКБ МіГ.

Радянський літак виконаний за інтегральною аеродинамічною схемою, з низькорозташованим крилом, двокілевим оперенням і рознесеними двигунами. Планер виконано в основному з алюмінієвих сплавів і сталі, також застосовується титан і композитні матеріали. Кут стріловидності крила по передній кромці становить 42 град., на крилі є щілинні закрилки, елерони і нски, що відхиляються.

На машині встановлено ​​систему автоматичного управління САУ-451 і система обмежувальних сигналів СОС-3М. Система управління озброєнням СУВ-29 складається з радіолокаційного прицільного комплексу РЛПК-29 (Н0-19 "Сапфір-29"), БЦВМ Ц100 (або Ц101).

Винищувачі F-35I - в складі ВПС Ізраїлю

Нагадаємо, раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що ВВС США припинили зухвалу провокацію путінських "пташок".