Україна займає 38 місце в індексі паспортів світу Henley & Partners, на чотири сходинки вище, ніж попередній результат.

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані компанії Henley & Partners.

Так, згідно з цим рейтингом, українці можуть без віз відвідувати 128 країн світу. Разом з Україною на одній сходинці знаходиться Нікарагуа. На першому місці - Японія. З паспортом цієї країни можна відвідувати 189 країн світу. На другому місці - Німеччина і Сінгапур, 188 країн, на третьому - Фінляндія, Франція, Італія, Південна Корея, Іспанія і Швеція - 187 країн.

На останньому місці в рейтингу знаходяться Афганістан і Ірак, з паспортами цих країн можна без віз потрапити в 30 країн світу.

Варто відзначити, що у Києві під час проведення фіналу Ліги чемпіонів 26 травня проїхати до НСК "Олімпійський" можна буде тільки за наявності паспорта з відповідною місцем реєстрації.

Представник УЄФА попередив, що під'їхати туди зможуть лише жителі будинків по периметру спорткомплексу, іншим доведеться пересуватися пішки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тим жителям, які живуть в транспортному периметрі до НСК "Олімпійський", проїхати можна буде тільки на підставі паспорта та" прописки ". Якщо цього документа при собі немає, то заїхати в транспортний периметр буде неможливо", - розповів менеджер з транспорту і мобільності під час проведення фінальних матчів чоловічої і жіночої команд фіналів Ліги чемпіонів УЄФА Сергій Хижняк

Таке рішення прийнято з метою запобігання надзвичайних подій.

"У нас є дуже сумні прецеденти Лондона, Барселони та інших міст, коли вантажівки в'їжджали в натовп", - зазначив Хижняк.

Разом з тим варто відзначити, що Європейський Союз має намір знімати плату за в'їзд громадян третіх країн раз на кілька років, а не при кожному перетині кордону. Дана ініціатива торкнеться не тільки громадян України. Про це повідомив прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

Прес-секретар зазначив, що остаточне рішення з даного питання ще не прийнято і, відповідно, не вступило в юридичну силу.

"Мова йде про те, щоб платити не кожен раз, а один раз. Це не дозвільна система, а система ідентифікації мандрівників... Це плата за обробку інформації, одноразову ідентифікацію, яка буде дійсна кілька років", - пояснює Гунько.

Також він пояснив, що даний проект стосується не тільки України, але і всіх країн, які мають безвізовий режим з Європейським Союзом. При цьому Гунько заспокоює українців і радить їм "не сильно переживати з-за цього".

"Події останніх років у світі показують, що ідентифікація - це дуже важливий аспект міжнародних подорожей. Україна також посилює контроль перебування іноземців на своїй території. Це нормально з урахуванням тих загроз і викликів, які існують в світі", - відзначають в міграційній службі.

Відтепер всім особам, які збираються подорожувати в рамках безвізового режиму, щоб в'їхати на територію Євросоюзу, потрібно буде заповнити заяву-анкету через Інтернет. Ціна такого документа складе 7 євро.

Такий дозвіл буде діяти три роки або до закінчення терміну дії закордонного паспорта. Нові правила в'їзду набудуть чинності після схвалення їх Європейським парламентом і затвердженням Радою ЄС.

Паспортна революція: з листопада українцям почали видавати ID-картки

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як влада хоче змінити реєстрацію місця проживання.