Канадець Ед Трист під час туристичної поїздки з родиною побачив сутичку двох диких рисей. Вони кричали один на одного "людськими" голосами.

Курйозний інцидент стався в 17 кілометрах від міста Онтаріо, пише видання CBC. Трист збирався порибалити і зловити пару піскарів, але замість цього "спіймав" на відео спілкування двох диких рисей, які кричали і, здавалось, навіть "розмовляли", як люди.



Трист зазначив, що рисі в цих місцях - звичайна справа, але як правило вони бояться людей і відразу ж тікають.

"Ми зупинилися в десяти метрах від них, але вони не звертали на нас увагу", - розповів він.

Головний ветеринар зоопарку Assiniboine Park каже, що він не може визначити стать особин, але припускає, що це могли бути шлюбні ігри.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", для Всесвітнього проекту WWF "Година Землі" креативне агентство TABASCO створило ініціативу "Голос, який ви ніколи не почуєте".

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) запустив в ефір серію DJ-міксів із голосами рідкісних тварин та птахів, які занесені до Червоної книги України. Чотири композиції стали свого роду криками про допомогу.

У композиціях з'являться голоси євразійської рисі, бурого ведмедя, рожевого пелікана та річкової видри.

Оригінальні мікси представили слухачам в рамках ініціативи "Година Землі". Головною метою проекту є заклик до дбайливого ставлення до природи та її ресурсів.

Пропонуємо вам послухати трек, присвячений рисі з Карпатських гір. На сьогодні в Україні залишилося приблизно 400 особин євразійської рисі, і цей вид потребує того, щоб про його виживання подбали.