Правильне і здорове травлення життєво важливе для кожної людини. Однак мало хто розуміє сам процес цього явища. Для того щоб розібратися, треба спочатку знати все про систему перетравлення їжі. Ви будете здивовані, але деякі речовини, наприклад крохмаль і глюкоза, починають розщеплюватися вже в ротовій порожнині.

Зазначимо, що улюблені овочі та фрукти перетравлюються в шлунку досить швидко – за 40-60 хвилин. При цьому для засвоєння м'яса і грибів потрібно вже близько 4-х годин. Тому, щоб фрукти і овочі добре засвоювалися і не викликали здуття або відрижку, їх краще їсти за півгодини до основного прийому їжі.

Те, що не переварилось в шлунку, потрапляє в тонкий кишечник. У ньому продовжується всмоктування білків, жирів і вуглеводів. Найгірше перетравлюється клітковина, вона проходить через весь кишечник, тягнучи за собою те, що не розщепилося, тому вважається такою корисною. У підсумку, те, що залишається, потрапляє в товстий кишечник і виводиться через пряму кишку. В цілому, їжа знаходиться в організмі протягом приблизно 32 годин.

Нам корисно знати всю цю інформацію для того, щоб правильно розраховувати свій денний раціон. Наприклад, не можна їсти м'ясо, а потім через півгодини – яблуко, тому що воно швидко перетравиться, але його залишки почнуть бродити в шлунку, поки м'ясо перетравлюється. Як підсумок, ви почнете страждати від метеоризму.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також, м'ясо краще не їсти після обіду, а вже тим більше перед сном, щоб не змусити свій організм займатися травленням ще й вночі. А ось якщо з'їсти ввечері овочі або зелень, то вони допоможуть вивести залишки з кишечника, які не переварилися. Це якісно позначиться на вашій бадьорості наступним вранці і стан шкіри.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що авокадо переплюнув всі фрукти, овочі і навіть горіхи. Як цій зеленій «груші» з невиразним смаком і запахом вдалося потрапити в топ найпопулярніших продуктів світу?

Авокадо – це неймовірно корисний фрукт. Він дуже ситний і смачний і доречний в будь-якій дієті – того, хто худне, спортсмена, сердечника. Це чи не основна складова вегетаріанського меню. Адже в 100 грамах авокадо помістилося всього лише 250 калорій.