Українська столиця цього року відзначатиме свій 1536-й День народження. Зазвичай головне свято Києва припадає на останню неділю весни – тобто, у 2018-му: на 27 травня.

День Києва 2018: головне про свято

Як відомо, з моменту заснування місто минуло вже більш ніж півтори тисячі років, але поки запровадили дату на офіційному рівні тільки в 1982 році. В середині 80-х до свята були приурочені вернісажі на Андріївському узвозі.

Згодом основний майданчик для урочистотей перенесли на Майдан Незалежності і Хрещатик, де проходили мітинги, паради духових оркестрів. Вже в наші часи стало доброю традицією влаштовувати різноманітні заходи, приміром той самий "Пробіг під каштанами", чи "Мегамарш вишиванок". Не обходиться цей день із без фестивалів, ярмарків, а також концертів за участю зірок українського шоубізнесу.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вихідні на День Києва 2018

Останні вихідні травня на диво насичені подіями – приміром, паралельно із Днем Києва столиця приймає Лігу Чемпіонів УЄФА, запланований фінальний матч. А 27 травня відзначається християнське свято Трійця, з нагоди якого понеділок, 28 травня також буде вихідним днем. Тому заходи до Дня народження столиці розтягнуться на весь вікенд 26-28 травня.

На киян і гостей міста чекає маса розваг. Футбольне свято вболівальників ЛЧ "Фестиваль чемпіонів" на Хрещатику 27 травня зміниться урочистостями з грандіозним концертом до Дня міста. У столиці також відбудуться фестиваль морозива, фестиваль крафтового українського пива, ярмарок народного мистецтва, 26-й "Пробіг під каштанами", велогонки, вітрильна регата.

Дивіться: Топ 10 найкращих місць Києва

Як повідомляв портал "Знай.ua", бойовики так званої "Ісламської держави" пригрозили влаштувати криваву різанину під час Ліги чемпіонів, яка пройде в Києві. В своїх закритих спільнотах в месенджері Telegram терористи масово публікують плакати, на яких закликають однодумців зі всієї Європи приїжджати до Києва. Ватажки бойовиків закликають "підопічних" самостійно атакувати фанатів в українській столиці, використовуючи автотранспорт і холодну зброю. Експерти вважають, що головна мета "Ісламської держави" - Чемпіонат світу-2018.